Το πρώτο σχόλιο της Έφης Αχτσιόγλου για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα

newstik
0


Το πρώτο σχόλιο της Έφης Αχτσιόγλου που εμφανίζεται ως μία από τις βασικότερες υποψηφιότητες για τη θέση της προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε με ανάρτησή της στο facebook, όπου αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος όταν έπρεπε να υπερασπιστεί αξίες 


Αναλυτικά η ανάρτηση της Έφης Αχτσιόγλου:

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι και θα παραμείνει ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και για την Aριστερά παγκοσμίως.

Σε συνθήκες εξαίρεσης, σε μια γωνιά της Ευρώπης, ηγήθηκε μιας πρωτόγνωρης πολιτικής ανατροπής, φέρνοντας την Αριστερά στην κυβέρνηση. 

Ταυτόχρονα έδειξε πως ένας άνθρωπος χωρίς δεσμούς και εξαρτήσεις από τους «νόμιμους ιδιοκτήτες» της χώρας μπορεί να γίνει πρωθυπουργός. 

Αγωνίστηκε, διαπραγματεύτηκε και μετά από μια μεγάλη διαδρομή γεμάτη νίκες, ήττες, υποχωρήσεις, επιταχύνσεις και φρεναρίσματα δικαιώθηκε. Στήριξε τον κόσμο της εργασίας, έβαλε στο επίκεντρο τους πολλούς, την ανθρωπιά, τα δικαιώματα. 

Πήγε κόντρα στο ρεύμα του εθνικισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας. Έδειξε έναν άλλο δρόμο για την πολιτική και τους πολιτικούς. 

Δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος όταν έπρεπε να υπερασπιστεί αξίες και αρχές. Και αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μάθημα που μας έδωσε. 

Μαζί του θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνες για τους πολλούς, για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας, για μια κοινωνία αξιοπρέπειας.

cnn.gr
 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)