Τσίπρας για Ροδόπη: Απαράδεκτη εργαλειοποίηση της ΕΥΠ από Μητσοτάκη


 Για απαράδεκτη εργαλειοποίηση της ΕΥΠ από τον Κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου νωρίτερα είχε συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά με κύριο αντικείμενο την έντονη πολιτική διαμάχη που έχει ξεσπάσει στη Ροδόπη με τη μουσουλμανική μειονότητα και τις πολιτικές καταγγελίες για εμπλοκή του τουρκικού προξενείου στις εκλογές.

Κατόπιν της συνάντησης του με τον κ.Σαρμά διάρκειας περίπου μιας ώρας ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό προκειμένου να εκφράσει την «έντονη ανησυχία για τον τρόπο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητα στη Θράκη».

Εθνικό και θεσμικό ζήτημα

«Γι’ αυτό εγείρεται μείζον ζήτημα εθνικό και θεσμικό.
Εξέφρασα την ανησυχία μου για τη στοχοποίηση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας.
Μια πρακτική που διχάζει και πολώνει και μπορεί να δημιουργήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους» υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας.

Εργαλειοποίηση ΕΥΠ

Ο κ.Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο, που όπως είπε, εργαλειοποιείται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με στοχευμένες διαρροές σε φιλικά προς τη ΝΔ, ΜΜΕ.
Όπως είπε, το κύρος της ΕΥΠ έχει τραυματιστεί σοβαρά από την υπόθεση των υποκλοπών, ενώ επισήμανε πως ο κ.Μητσοτάκης επιλέγει να την χρησιμοποιήσει τώρα για τον προεκλογικό του αγώνα.
«Η απαράδεκτη αυτή πρακτική πρέπει να σταματήσει» δήλωσε ο κ. Τσίπρας ο οποίος τόνισε ότι η τουρκική επιρροή στη Θράκη αντιμετωπίζεται με τον τρόπο που συζητήθηκε στη Διακομματική Επιτροπή του 2020, με τη θωράκιση, δηλαδή, της ισονομίας και ισοπολιτείας και όχι με δημόσιες αντιπαραθέσεις ή επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος, στοχοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας.

Τρίβει τα χέρια της η Άγκυρα

«Αυτή είναι μια πρακτική που έχει κάνει την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της» επισήμανε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε ότι εξέφρασε την ανησυχία του στον κ.Σαρμά και για την τακτική του ωμού εκβιασμού από την κα.Μπακογιάννη.
«Ο εκβιασμός δεν είναι κάτι που αφορά τη μειονότητα μόνο.
Έγιναν εσκεμμένα αυτές οι δηλώσεις μπροστά στις κάμερες για να πάει το μήνυμα σε κάθε ελληνικό σπίτι.
Είναι μία πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει.
Δηλώνω ότι τόσο εγώ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθούμε απέναντι.
Είμαστε εγγυητές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας.
Θα παραμείνει ισχυρή δημοκρατία η Ελλάδα» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 www.bankingnews.gr