Θεομπαίχτες κάνουν τους ευσεβείς...


 Τάσος Παππάς


Εμείς είμαστε η «Δεξιά του Κυρίου», εμείς είμαστε το κόμμα που υπηρετεί με συνέπεια το δόγμα «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια». Σ’ αυτήν τη λογική κινείται ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να κόψει τις διαρροές προς τα κόμματα και τα... κομματίδια που βρίσκονται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Το λέει καθαρά στις ομιλίες του σε διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, όπου τα ποσοστά που πήραν στις εκλογές του Μαΐου τα σχήματα που ανταγωνίζονται τη Ν.Δ. στο δικό της γήπεδο, τον αιφνιδίασαν και μάλιστα δυσάρεστα: «Προφανώς και είμαστε ικανοποιημένοι από τα ποσοστά μας, αλλά δεν διέφυγε της προσοχής μου το γεγονός ότι διάφορα κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας συγκέντρωσαν αρκετά υψηλά ποσοστά».

Και γι’ αυτό στέλνει σαφές μήνυμα με στόχο τον επαναπατρισμό των… ασεβών φυγάδων. «Θέλω με την ευκαιρία αυτή να απευθυνθώ σε όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι πιστεύουν ότι υπάρχουν κόμματα, ειδικά μικρά κόμματα, ανύπαρκτα κόμματα, τα οποία δεν τα γνωρίζουμε, τα οποία μπορούν να εκφράσουν αυτά αυθεντικά το θρησκευτικό συναίσθημα».

Εκτός από το μονοπώλιο στον πατριωτισμό (το έχουμε διαπιστώσει σε δύσκολες φάσεις της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, όταν η παράταξη των ενάρετων και των υπερασπιστών των ιερών και των οσίων ή απουσίαζε αφήνοντας σε άλλους, κυρίως στους άθεους κομμουνιστές, να δώσουν τις μάχες ή συνεργαζόταν με τους εχθρούς της πατρίδας και της δημοκρατίας), εκτός από την ιδιοκτησία της χώρας (οι τίτλοι κατοχής είναι κατοχυρωμένοι στα υποθηκοφυλακεία), εκτός από την προνομιακή σχέση με τη δημοκρατία (άλλοτε φορώντας κοστούμι, άλλοτε στολή) και τον φιλελευθερισμό (τρομάρα τους), στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν ότι μόνον αυτοί εκφράζουν το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών.

Μόνο αυτοί δικαιούνται να μιλούν για θρησκεία, Εκκλησία, πίστη. Και για όσους δεν κατάλαβαν έρχεται ο επικεφαλής της παράταξης να τους δείξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν. Τον δρόμο που οδηγεί στην κάλπη της Ν.Δ.: «Ας αφήσουν, λοιπόν, διάφοροι, οι οποίοι θέλουν να δοξάζονται κρυπτόμενοι, στην άκρη αυτές τις λογικές, ότι, δήθεν, αυτοί εκφράζουν την Εκκλησία και την Ορθοδοξία και κάποιοι άλλοι είμαστε λιγότερο ορθόδοξοι ή λιγότερο πιστοί από αυτούς. Δεν νομίζω ότι τα επιχειρήματα αυτά μπορούν να στέκουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία του 2023».

Οι εμφανιζόμενοι λοιπόν ως πιστοί και συνεπείς ορθόδοξοι πουλάνε φούμαρα στους ψηφοφόρους. Υποδύονται τους θεοσεβούμενους και καλούν τους πολίτες να μην τσιμπήσουν απ’ άλλα δολώματα παρά μόνο από τα δικά τους. Ποιοι; Αυτοί που έχουν παραβιάσει τις εννιά από τις δέκα εντολές.

Ποιοι; Αυτοί που κάνουν μεγάλους σταυρούς δημοσίως και ιδιωτικώς ασχημονούν και χλευάζουν τους πιστούς για την αφέλειά τους να πιστεύουν ότι υπάρχει Θεός. Ποιοι; Αυτοί που μιλάνε για την επουράνιο βασιλεία για να μην απειληθεί η επί της γης βασιλεία τους.

Ποιοι; Αυτοί που καταγγέλλουν την κλοπή γενικώς ως βαρύ αμάρτημα, αλλά είναι πρωταθλητές στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος την οποία παρουσιάζουν ως συνετή διαχείριση για το καλό των αδύναμων. Ποιοι; Αυτοί που βάζουν εικόνες σε περίοπτες θέσεις στα γραφεία τους για να φαίνονται στις τηλεοράσεις και στην πράξη προσκυνούν τον θεό του χρήματος.

Ποιοι; Αυτοί που φιλάνε τα χέρια των παπάδων, που δεν χάνουν λιτανεία, ορκίζονται στο ευαγγέλιο, λοιδορούν αυτούς που ορκίζονται στο Σύνταγμα και με τον βίο τους κανιβαλίζουν το αγαπητικό μήνυμα του Ιησού. Οι ασεβείς που μεταμφιέζονται σε ευσεβείς για να ξεγελάσουν τους πιστούς...

efsyn.gr