Τα μελλοντικά αεροπλάνα της Airbus θα έχουν διαφανή οροφή για να βλέπουμε τα αστέρια

Ανώνυμος

 


Η εταιρεία μόλις αποκάλυψε το νέο της πιο ελαφρύ και πιο «πράσινο» concept, που ονομάζεται Airspace

Η Airbus μόλις έδωσε στους επιβάτες της μια γεύση της μελλοντικής εμπειρίας κατά την πτήση.


Ο γίγαντας της αεροδιαστημικής παρουσίασε την καμπίνα του αεροσκάφους επόμενης γενιάς που ονομάζεται Airspace κατά τη διάρκεια μιας εικονικής ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης. 

Το αεροσκάφος αναπτύχθηκε σε συνεργασία με 10 αεροπορικές και με οκτώ τεχνολογικές εταιρείες, βρίσκεται στην αιχμή του αεροναυτικού σχεδιασμού και θα διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία θα δημιουργεί εσωτερικούς χώρους στα αεροσκάφη της από το 2035 και μετά.

Η εταιρεία λέει ότι η ιδέα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: τη διαφάνεια, την απαλλαγή από τον άνθρακα και την κυκλικότητα, που σημαίνει ότι η καμπίνα είναι φιλική προς το περιβάλλον και θα βοηθήσει στην αντιστάθμιση του αποτυπώματος άνθρακα κάθε αεροπλάνου.

Φυσικά, η Airbus λέει ότι στους επιβάτες να αναμένουν πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες, καλύτερα καθίσματα, πρόσθετες «έξυπνες» συσκευές και «βελτιωμένη ατμόσφαιρα». 

Οι βελτιώσεις, όπως φαίνεται, θα περιλαμβάνουν μια διαφανή οροφή που θα επιτρέπει στους επιβάτες να κοιτάζουν τα σύννεφα ή τα αστέρια ενώ πετούν ή να απολαμβάνουν το φυσικό φως σε πτήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όσον αφορά τη διαφάνεια, οι επιβάτες θα μπορούν να βλέπουν εύκολα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις κάθε πτήσης μέσω μιας εφαρμογής για κινητά, η οποία θα προσφέρει επίσης επιλογές για τρόπους αντιστάθμισης των εκπομπών άνθρακα.

Αναφερόμενη στην απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, η Airbus ισχυρίζεται ότι ο ευκολότερος τρόπος μείωσής τους είναι η μείωση του βάρους του αεροπλάνου. 

Για το σκοπό αυτό, οι νέες καμπίνες θα διαθέτουν «βιονικό σχεδιασμό» που φέρεται να μειώνει το βάρος ενός αεροπλάνου κατά 40 %. 

Μέρος αυτής της μείωσης προέρχεται από νέες ιδέες τροφοδοσίας και τρόλεϊ που θα μείωναν το βάρος της κουζίνας. 

Η προπαραγγελία φαγητού σε πτήσεις μεγάλης εμβέλειας θα μπορούσε να μειώσει τα απόβλητα και το βάρος κατά 15%, για παράδειγμα.

Όσον αφορά την κυκλικότητα, η Airbus λέει ότι θα επανεξετάσει τα υλικά της καμπίνας της, επιλέγοντας εκδόσεις που μπορεί να ανακυκλώσει, να επισκευάσει και να επαναχρησιμοποιήσει.

Το πότε θα πετάξει το Airspace;

 Η Airbus θα αρχίσει να κάνει αλλαγές στην υπάρχουσα γκάμα καμπίνων φέτος, αλλά θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη την ιδέα στην επόμενη γενιά αεροσκαφών της.

Η εταιρεία λέει ότι θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις νέες καμπίνες στην Έκθεση 2023 Aircraft Interiors Expo (AIX) στο Αμβούργο της Γερμανίας την επόμενη εβδομάδα.
in.gr