Vodafone Ελλάδος: Τι δείχνουν τα ετήσια αποτελέσματα και οι επόμενες κινήσεις

Ανώνυμος
0

 


Καλύτερα σε σχέση με τον υπόλοιπο όμιλο της Vodafone κινήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Vodafone Ελλάδος με την ελληνική θυγατρική να παρουσιάζει αύξηση 4,2% στα έσοδα της για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2023 με την πελατειακή βάση να παραμείνει σταθερή.

Ο βρετανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι προχωρά στην περικοπή 11.000 θέσεων εργασίας, οι οποίες πάντως, σύμφωνα τουλάχιστον με πηγές της ελληνικής θυγατρικής, δεν αφορούν τις δραστηριότητες της Vodafone στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Vodafone, η ελληνική
θυγατρική παρουσίασε έσοδα ύψους 964 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2023 (Απρίλιος 2022 – Μάρτιος 2023) παρουσιάζοντας αύξηση 4,2% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο οικονομικό έτος που είχαν διαμορφωθεί στα 925 εκατ. ευρώ. Σε συνολικό επίπεδο ο όμιλος παρουσίασε αύξηση εσόδων 0,3%. Τα έσοδα από υπηρεσίες για το τελευταίο τρίμηνο (Ιανουάριος – Μάρτιος 2023) διαμορφώθηκαν στα 217 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 4,3% και γενικότερα και τα προηγούμενα οικονομικά τρίμηνα το πρόσημο ήταν θετικό όσον αφορά στο συγκεκριμένο δείκτη.

Αυξημένα παρουσιάζονται και τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και
αποσβέσεων που διαμορφώθηκαν για το σύνολο του οικονομικού έτους στα 252 εκατ.

ευρώ έναντι 228 εκατ. ευρώ. Ενισχυμένες παρουσιάζονται και οι επενδύσεις που
διαμορφώθηκαν στα 137 εκατ. ευρώ έναντι 120 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο πελατών, οι αριθμοί δείχνουν μία σταθερότητα όσον αφορά στο τρίμηνο
Ιανουάριος – Μάρτιος 2023. Συγκεκριμένα, οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας
διαμορφώθηκαν στο τέλος Μαρτίου στα 4,269 εκατ. έναντι 4,270 εκατ. στο τέλος
Δεκεμβρίου 2022. Αντίστοιχα μικρή μείωση υπήρξε και στους πελάτες σταθερής καθώς οι ευρυζωνικές συνδέσεις που εξυπηρετεί η Vodafone Ελλάδος έφθασαν στο τέλος Μαρτίου στις 946 χιλιάδες έναντι 948 χιλιάδων στο τέλος Δεκεμβρίου 2023.

Όσον αφορά στις περικοπές, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, δεν αφορούν την ελληνική θυγατρική, όπου μάλιστα τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει προσλήψεις σε τομείς αιχμής όπως η πληροφορική και τα δίκτυα, ενώ αναμένεται να υπάρξουν άλλες 50 προσλήψεις.

Από εκεί και πέρα, μία σημαντική αλλαγή σε επίπεδο ομίλου είναι ότι στο εξής η λήψη αποφάσεων και ο καθορισμός των εμπορικών στρατηγικών και προϊόντων θα υλοποιείται από κάθε χώρα ξεχωριστά, αλλάζοντας το κεντρικοποιημένο μοντέλο που ακολουθούσε η Vodafone στο παρελθόν και είχε δημιουργήσει αρκετά ζητήματα σε τοπικό επίπεδο.

lamiareport.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)