Τι χρόνο παίρνει η ΝΔ και τι ο ΣΥΡΙΖΑ στην TV...

0


 
Tο ποσό των 6.250.000 ευρώ σε διαφημιστικό χρόνο παραχωρείται στην ΕΡΤ, στους ιδιωτικούς ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και στους φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης για την προβολή των κομμάτων, σύμφωνα και με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν η... υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Οικονόμου, με την οποία αφαιρείται το κόμμα του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, του οποίου η κάθοδος ακυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο.


Ο χρόνος για την ΕΡΤ και την ιδιωτική τηλεόραση αντιστοιχεί σε 6.000.000 ευρώ, ενώ για τη συνδρομητική τηλεόραση σε 250.000 ευρώ. Εκτός από τα εντός Βουλής κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25), πρόβλεψη για τη διάθεση χρόνου υπάρχει και για την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Τα κόμματα και οι συνασπισμοί των συνεργαζόμενων κομμάτων που εγκρίθηκαν από τον Άρειο Πάγο δικαιούνται χρόνο μετάδοσης διαφημιστικών μηνυμάτων που αντιστοιχεί σε 34.285,71 ευρώ από την ΕΡΤ ΑΕ και τους ιδιωτικούς ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς επίγειας μετάδοσης ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας και σε 1.428,57 ευρώ από τους αδειοδοτημένους φορείς παροχής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω δορυφόρου.

Όσον αφορά τον συνολικό χρόνο που θα διατεθεί από τους σταθμούς για τη μετάδοση των μηνυμάτων των κομμάτων, το Mega θα διαθέσει 17,91%, ο Alpha 17,24%, ο ΣΚΑΪ 16,05%, ο ΑΝΤ1 15,65%, το Open 12,86% και η ΕΡΤ (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, Ertnews) 13%. 

Η Nova και η Cosmote TV θα διαθέσουν το 50% του τηλεοπτικού χρόνου για τα μηνύματα των κομμάτων...




typologies.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)