Ξαφνικό λουκέτο για ένα στούντιο του PlayStation

Ανώνυμος

 


Η Sony μόλις ανακοίνωσε ότι θα κλείσει ένα στούντιο ανάπτυξης του PlayStation. Συγκριμένα, το παιχνίδι πάνω στο οποίο δούλευε η PixelOpus ακυρώθηκε και η ομάδα θα κλείσει οριστικά τις πόρτες της τον επόμενο μήνα. Η εταιρία επιβεβαίωσε τα δυσάρεστα νέα μέσα από μια δήλωση στο IGN.

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι, η PixelOpus είναι μια ομάδα των PlayStation Studios που ιδρύθηκε το 2014 στο San Mateo της Καλιφόρνια. Μέσα στα εννέα αυτά χρόνια κυκλοφόρησε δύο παιχνίδια. Το πρώτο ήταν το Entwined, ενώ το δεύτερο παιχνίδι της ήταν αρκετά πιο γνωστό. Ο λόγος γίνεται για το Concrete Genie, ένα πολύχρωμο third-person action-adventure με συναισθηματική ιστορία και ιδιαίτερους gameplay μηχανισμούς, αφού αξιοποιεί τα motion controls του DualShock 4.

Από το 2019 η ομάδα δούλευε σε ένα next-gen παιχνίδι για το PS5, σε συνεργασία με την Sony Pictures Animation, το οποίο τελικά δε θα δει ποτέ το φως της ημέρας.

Η επίσημη ανακοίνωση του στούντιο:

Αγαπητοί φίλοι, η περιπέτειά μας ως PixelOpus έφτασε στο τέλος της. Καθώς κοιτάμε προς το νέο μέλλον, θα θέλαμε να πούμε ένα ειλικρινές ευχαριστώ στα εκατομμύρια των παθιασμένων παικτών που υποστήριξαν εμάς και την αποστολή μας να φτιάξουμε όμορφα, ευφάνταστα παιχνίδια που έχουν ψυχή.

Είμαστε ευγνώμονες!

Οι δηλώσεις της Sony:

Τα PlayStation Studios αξιολογούν τακτικά το portfolio τους και την κατάσταση των projects των ομάδων τους, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι ανταποκρίνονται στους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους του οργανισμού. Στο πλαίσιο μιας πρόσφατης διαδικασίας αξιολόγησης, αποφασίστηκε ότι η PixelOpus θα κλείσει στις 2 Ιουνίου.Μερικές δηλώσεις πρώην developers:

νικος 

 πηγή  unboxholics.com