Το σπορ που σαρώνει την Αμερική λέγεται pickleball

Ανώνυμος

 



Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο παιχνίδι αυτή τη στιγμή στην Αμερική λέγεται pickleball. Αν και εφευρέθηκε το 1965, εκτοξεύτηκε σε δημοφιλία στα χρόνια της πανδημίας.

Από το 2020 έως το 2022 ο αριθμός των Αμερικανών που παίζουν pickleball αυξήθηκε κατά 159%, φθάνοντας τα 8,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Sports & Fitness Industry Association.

Τα γήπεδα του pickleball εξαπλώνονται παντού στις ΗΠΑ, και η τελευταία τάση είναι να καταλαμβάνει τους χώρους καταστημάτων που κλείνουν στα εμπορικά κέντρα.

Πώς παίζεται

Το pickleball συνδυάζει στοιχεία τένις, μπάνμιντον και πινγκ πονγκ. Παίζεται με ρακέτες (paddles), πλαστικά διάτρητα μπαλάκια (pickleballs), σε γήπεδο διαστάσεων αντίστοιχων με του μπάντμιντον, ενώ το δίχτυ που χρησιμοποιείται είναι κατά περίπου 10 εκατοστά χαμηλότερο από εκείνο του τένις.



Σε αντίθεση με το τένις, όπου αρκεί μία αναπήδηση της μπάλας μετά το χτύπημά της με ρακέτα, στο pickleball πρέπει να υπάρξει και δεύτερη αναπήδηση τόσο στο σερβίς όσο και στην επιστροφή της μπάλας. Τότε μόνο μπορούν οι παίκτες να χτυπήσουν την μπάλα με τη ρακέτα τους.

Να σημειώσουμε ότι τo pickleball δεν έχει σχέση με το padel, που είναι από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα στον υπόλοιπο κόσμο (και στην Ελλάδα). Τα γήπεδά τους είναι πολύ διαφορετικά, το ίδιο και οι κανόνες τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το pickleball στην Ελλάδα θα βρείτε εδώ.


cnn.gr