“Πόλεμο” στο ΠΑΣΟΚ κήρυξε ο Μητσοτάκης

newstik
0

 


Πόλεμο” στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στο Νίκο Ανδρουλάκη κήρυξε πλέον η Νέα Δημοκρατία, με αιχμή τη φορολογική πολιτική και το διακύβευμα της σταθερότητας, και με στόχο να κρατήσει στο “γαλάζιο μαντρί” πασοκογενείς ψηφοφόρους της λεγόμενης “μεσαίας τάξης”.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο πολλοί είχαν αρχικά χαμογελάσει χαιρέκακα στη σκέψη ότι θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να αναδειχθεί στις εκλογές της 25ης Ιουνίου δεύτερο κόμμα στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Διαπιστώνουν όμως τώρα ότι ένα ρεύμα “πράσινης ανάκαμψης” θα μπορούσε να παρασύρει και τους πασοκογενείς που είχαν ψηφίσει ΝΔ με κριτήριο να μην επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας στην εξουσία.


Ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλάμβανε σε κάθε ευκαιρία ότι τίποτε ακόμη δεν έχει κριθεί, θέλοντας να αντιμετωπίσει φαινόμενα εφησυχασμού στις δεύτερες εκλογές. Επέμεινε ότι αποτελεί διακύβευμα η σταθερότητα με το σκεπτικό ότι “κανείς δεν θέλει κυβέρνηση με 151 βουλευτές”. Και έθεσε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για τις 25 Ιουνίου. Μάλιστα διεκδίκησε για εαυτόν τον τίτλο του εκφραστή της φιλελεύθερης προοδευτικής παρακαταθήκης της Κρήτης και συνεχιστή του Ελευθερίου Βενιζέλου, απευθυνόμενος στη βάση του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ.Ανδρουλάκη επειδή αρνείται να συνεργαστεί με τη ΝΔ.

Νωρίτερα, η ΝΔ δια του εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου, είχε επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ με δύο ανακοινώσεις, πρώτον για να απαντήσει στο επιχείρημα πως δεν πρέπει να δοθεί “παντοδυναμία” στον κ.Μητσοτάκη και δεύτερον για να κατηγορήσει και τη Χαριλάου Τρικούπη ότι σχεδιάζει φοροεπιδρομές όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ αναζήτησε ειδικότερα δύο “πράσινους Κατρούγκαλους” στα πρόσωπα των υποψηφίων με το ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Δουδώνη και Ελένης Χρονοπούλου.

in.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)