Μετά τις δεύτερες κάλπες θα βγουν τα μεγάλα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ

0

 
Ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε μόνος του το βάρος του εκλογικού αγώνα που οδήγησε στην ισοπεδωτική ήττα. Μοιραία, το βλέμμα όλων στο κόμμα του στρέφεται τώρα σ’ αυτόν.

Κοινή συναινέσει, ο ίδιος και η εσωκομματική αντιπολίτευση συμφωνούν ότι αυτό που τώρα προέχει δεν είναι να ανοίξει μια ολέθρια εσωκομματική συζήτηση. Αυτά τα θέματα, που αφορούν όχι μόνο τη στρατηγική φυσιογνωμία του κόμματος, αλλά και τον ρόλο του ίδιου του Αλ. Τσίπρα στην ηγεσία, θα ανοίξουν οργανωμένα μετά τη λήξη του δεύτερου γύρου.


Σε ανύποπτο χρόνο, πάντως, ο Αλ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση ήττας -θυμίζουμε ότι αυτή είναι η τέταρτη διαδοχικά- θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση των οργανωμένων μελών, όπου η αποδοχή του είναι καθολική. Και νωρίτερα, στην τελική ευθεία της κάλπης, προ εικοσαημέρου, είχε δηλώσει: «Αν το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαδικασίες και θα αποφασίσει τι είναι καλύτερο για εκείνον».


Αναφερθείς δε στη διαδικασία διαδοχής του, πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω ότι έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει πολύ μακριά. Αρα κάποια στιγμή θα έρθει και η ώρα να δούμε πώς είναι η… σκορδαλιά δίχως σκόρδο».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)