Νέο εξοργιστικό φιάσκο: Μονή γραμμή στην «επανεκκίνηση» του ΟΣΕ ...


 Τμήμα 130 χλμ. του σιδηροδρομικού δικτύου από Λάρισα έως Πλατύ λειτουργεί σήμερα με μονή γραμμή λόγω απουσίας κλειδούχου. «Αν δεν ντρέπεται κι η ντροπή, ποιος ντρέπεται; Μονή γραμμή γιατί έγινε ένα "βραχυκύκλωμα"» τονίζει ο πρόεδρος μηχανοδηγών του ΟΣΕ

Τίποτα δεν φαίνεται ...να έχει να αλλάξει στον ελληνικό σιδηρόδρομο τρεισήμισι μήνες μετά το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη από τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων, ενώ η οργή δεν έχει κατευναστεί, όπως ήταν αναμενόμενο, ούτε από τις υποσχέσεις και τις επικοινωνιακές κινήσεις της κυβέρνησης ούτε από πόρισμα-εξπρές της διορισμένης από την ίδια Επιτροπής με στόχο τις κάλπες.


Χθες συγγενείς θυμάτων και πλήθος Σερραίων διαμαρτυρήθηκαν κατά της υποψηφιότητας του Κώστα Αχ. Καραμανλή με δάκρυα και μαύρα κεριά, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη γι' αυτό που ζήτησε από την πρώτη στιγμή η ελληνική κοινωνία: να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, που δεν έγιναν εδώ και χρόνια, για να καταστεί ασφαλές το δίκτυο. 


Και «σήμερα ο ΟΣΕ κάνει "επανεκκίνηση". Την πρώτη ημέρα της επανεκκίνησης, πριν από λίγο, μας ενημέρωσαν ότι θα υπάρχει ΜΟΝΗ γραμμή μεταξύ Λάρισας- Πλατεως», σύμφωνα με τον Κώστα Γενηδούνια, πρόεδρο των μηχανοδηγών του Οργανισμού, που πραγματοποιούν το μεσημέρι έκτακτη συνεδρίαση για το ζήτημα.



Ο κ. Γενηδούνιας έγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι λόγος για το παραπάνω φιάσκο είναι η απουσία... κλειδούχου. «Δηλαδή θα κινούμαστε σε μονή γραμμή 130 χιλιομέτρων, γιατί ο σταθμός Λιτοχώρου -που εργάζεται- δεν έχει κλειδούχο. Αν δεν ντρέπεται & η ντροπή ποιος ντρέπεται ; Μονή γραμμή Λάρισα -Πλατύ γιατί έγινε ένα "βραχυκύκλωμα". Μετά τα χυδαία ψέματα τους- και αυτό το σημερινό ολοκληρώνει την κοροϊδία - , ζητάνε από εμάς, να τους πιστέψουμε» σχολίασε.


Θυμίζουμε ότι προ ημερών το σωματείο των μηχανοδηγών κατέθεσε ακόμη ένα εξώδικο, που προειδοποιεί για τον κίνδυνο νέου δυστυχήματος. Στη σχετική συνέντευξη Τύπου ο κ. Γενιδούνιας έδωσε στη δημοσιότητα υπηρεσιακό έγγραφο του ΟΣΕ με ημερομηνία 30/7/2019 που αποδεικνύει, για ακόμη μία φορά, ότι η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργούσε κανονικά μέχρι τότε, τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά από πυρκαγιά και ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη που δεν φρόντισε να αποκατασταθεί η βλάβη (Βλ. «Εξώδικη προειδοποίηση των μηχανοδηγών», «Eφ.Συν.»).