Μπαλτάκος: Δεν ευθύνεται η ΕΠΟ για όσα έγιναν για τον τελικό Κυπέλλου

Ανώνυμος

 



Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έδωσε επίσης λεπτομέρειες για το πώς θα μοιραστούν οι προσκλήσεις του τελικού

Ο... πολύπαθος εφετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθεί εντέλει την Τετάρτη 24 Μαΐου (20:30) στο «Πανθεσσαλικό», με περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων, όπως αποφάσισε η σημερινή (12/5) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο να τονίζει σε δηλώσεις του στο Metropolis 95,5 πως υπήρξε ένας πολύ μεγάλος «πόλεμος» για να μην διεξαχθεί ο τελικός.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έδωσε επίσης λεπτομέρειες για το πώς θα μοιραστούν οι προσκλήσεις, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μαθητές κάτω των 13 ετών στις εξέδρες, ενώ υπογράμμισε πως η ομοσπονδία θα αλλάξει την προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάκη Μπαλτάκου:

-Για τον ορισμό του τελικού:

«Ανακουφισμένος δεν αισθάνομαι, δεν είχα κάποια ιδιαίτερη αγωνία γιατί αργά ή γρήγορα θα υπήρχε λύση για τον τελικό Κυπέλλου. Η προκήρυξη έγινε πέρυσι τον Αύγουστο, είχαμε το αίτημα του ΠΑΟΚ για να μην παίζει συνεχώς στην Αθήνα.

Οπότε όταν παίζει μια ομάδα της Θεσσαλονίκης να γίνεται ο τελικός στο μέσον της απόστασης και το πιο κατάλληλο γήπεδο που μπορούσε να γίνει ήταν το Πανθεσσαλικό.

Η ανακοίνωση που βγάλαμε, λέει, για το ποιος δεν ήθελε να γίνει ο τελικός στην Ελλάδα, οι λεπτομέρειες θα δοθούν μετά τον τελικό του Κυπέλλου γιατί δεν θέλω να δυναμιτίσω το κλίμα. Δεν ήταν ευθύνη της ΕΠΟ όσα έγιναν».

-Για την περίπτωση τελικού στην Κύπρο:

Οι Ομοσπονδίες μιλάνε μεταξύ τους, εμείς δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε με την αστυνομία μιας χώρας ή την πυροσβεστική. Εμείς μιλάμε μεταξύ ομοσπονδιών. Από πέρυσι είχαμε μιλήσει με την κυπριακή ομοσπονδία και μας είπε πως η κυπριακή αστυνομία θα θέσει όρους.

Εμείς είχαμε συμφωνήσει και μετά η κυπριακή αστυνομία ζήτησε στοιχεία από την Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε κάποια στοιχεία και με αυτά έφερε την Κυπριακή Αστυνομία σε σημείο να δηλώνουν πως δεν μπορούν να δεχθούν τον τελικό στη Λευκωσία

-Για τις λεπτομέρειες του τελικού:

Θα πάρει 20 προσκλήσεις η κάθε ομάδα, 50 οι χορηγοί και το ΔΣ της ΕΠΟ. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο παρουσίας μαθητών κάτω των 13 ετών

-Για την προκήρυξη:

«1000% θα αλλάξουμε την προκήρυξη την επόμενη χρονιά και θα βάλουμε πως η Εκτελεστική Επιτροπή θα αποφασίζει αναλόγως τις ομάδες που θα είναι φιναλίστ. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πέρυσι που έγινε η προκήρυξη, θα υπήρχε τέτοια αντίδραση και τέτοιος πόλεμος για να μην γίνει ο τελικός».

-Για την τοξικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου:

Δεν νομίζω πως όλα αυτά έχουν σχέση με την τοξικότητα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο, δεν θέλω να μπω σε τέτοια κουβέντα πριν τελειώσει ο τελικός. Όταν τελειώσει ο τελικός, τότε είμαστε εδώ για να ξανασυζητήσουμε


πηγή voria.gr