Ο Πιερρακάκης, ο Λαβράνος και το «βαθύ λαρύγγι» τους...


 Δύο πρόσωπα με αποστολή να ενημερώνουν σε πρώτο χρόνο τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο για το τι έλεγε η... Άρτεμις Σίφορντ για την παρακολούθησή της από ΕΥΠ και Predator στην εκδήλωση του inside story για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αποκαλύπτει  σήμερα Δευτέρα (8/5) η ΕφΣυν σε συνεργασία με τους Reporters United.


Πρόκειται για τον Στάθη Χαϊκάλη, δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη της εταιρείας Communication Effect, και τον δημοσιογράφο Νίκο Μουμούρη, δημοσιογράφο μετακλητό υπάλληλο στο υπουργικό γραφείο του Κυριάκου Πιερρακάκη από το 2019 έως και το 2021.


Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, Στάθης Χαϊκάλης και Νίκος Μουμούρης, έστελναν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το σκάνδαλο των υποκλοπών γραπτά μηνύματα με τις καταγγελίες, κυρίως, της Άρτεμις Σίφορντ, πρώην manager της Facebook στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο. Μάλιστα, ήταν σε αγαστή συνεργασία καθώς ο ένας κατέγραφε και ο άλλος έκανε την αποστολή των γραπτών μηνυμάτων στον υπουργό και στον επιχειρηματία.


Η ΕφΣυν και οι  Reporters United αναφέρουν στο ρεπορτάζ ότι Πιερρακάκης και Λαβράνος έχουν σχέση συνεργασίας από το 2019 και μέχρι σήμερα, σχέση που δεν διαταράχθηκε ούτε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, της εμπλοκής Λαβράνου και τις παραιτήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντα.


Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Στάθης Χαϊκάλης, δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης της εταιρείας Communication Effect, επιβεβαίωσε την οικονομική σχέση της εταιρείας του με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 


Η ίδια εταιρεία αποτελεί τον συνέταιρο στην Ελλάδα της πολυεθνικής Edelman, η οποία, είχε αναλάβει το 2020 να φιλοτεχνήσει με κονδύλια από το δημόσιο ταμείο το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ξένα ΜΜΕ...


avgi.gr