Μέχρι την τελευταία στιγμή διαλύουν το ΕΣΥ...

0


 
Την έντονη αντίδραση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων έχει προκαλέσει η εγκύκλιος της... Μίνας Γκάγκα, που ομολογώντας τις τραγικές ελλείψεις και τις μαζικές παραιτήσεις γιατρών του ΕΣΥ, εισάγει νέα «καινοτομία» με την λεγόμενη «εφημερία τομέα». Με απλά λόγια δηλαδή, για να καλυφθούν τα κενά, ειδικά στα περιφερειακά νοσοκομεία των ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, ο παθολόγος θα κάνει τον καρδιολόγο, ο ορθοπαιδικός τον γυναικολόγο, ο νεφρολόγος τον ογκολόγο.

«Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει αυτό της Γκάγκα να κοιτάει το πονεμένο αυτί ο γυναικολόγος θα είναι μόνο για τους κοινούς πολίτες. Για τους μητσοτάκηδες, τους τσάτσους μητσοτάκηδων, τους VIPs και τους μητροπολίτες θα γκρεμοτσακίζεται αμέσως ο αρχιΚαθηγητάς της κατάλληλης ειδικότητας» υπογραμμίζει με νόημα σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πάνος Παπανικολάου, γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος).

«Στην ΟΕΝΓΕ πρότεινα εκτός των άλλων αμέσως μήνυση για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο ενάντια σε κάθε διοικητή νοσοκομείου που θα εφαρμόσει την "εφημερία τομέα" της Γκάγκα. Από εισαγγελία Αρείου Πάγου ακόμα περιμένουμε από πρόπερσι, για να δούμε τώρα τι θα κάνουν οι άλλοι εισαγγελείς» τονίζει ο Πάνος Παπανικολάου σε άλλη του ανάρτηση στο Twitter.

Από την πλευρά της, ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), καταγγέλλει ότι «στο Υπουργείο Υγείας επιμένουν να παρακολουθούν ως θεατές τις παραιτήσεις γιατρών τη μία μετά την άλλη, να κάνουν προκηρύξεις γιατρών που ξέρουν ότι θα βγουν άγονες, να καλούν ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι και υψηλότερες αμοιβές από τους γιατρούς του ΕΣΥ και να μην ανταποκρίνονται».

«Πάμε πολύ πίσω το ΕΣΥ με μεγάλη επικινδυνότητα για τους ασθενείς. Αποδεχόμαστε νοσοκομεία που σε συγκεκριμένες ειδικότητες θα έχουν έναν ή κανέναν γιατρό. Με την εγκύκλιο αυτή θα σταματήσει η προσπάθεια προσωρινών καλύψεων με μετακινήσεις που έχουμε έως τώρα. Απορούμε πώς εισηγήθηκε κάτι τέτοιο το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας. Πίσω ολοταχώς» παρατηρεί ο Μ. Γιαννάκος...

avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)