Η αποτροπή είναι το παν...

0


 Ο Γιάνης Βαρουφάκης για εθνική κρίση, Ίμια, κρίση με Τουρκία: 


Η προάσπιση του εθνικού χώρου είναι καθήκον όλων μας. Ταυτόχρονα έχει τεράστια σημασία να κρατήσουμε τα ερείσματα που πρέπει να έχουμε διεθνώς. Επίσης, ότι... δεν θα χρειαστούμε την άδειά τους να χρησιμοποιήσουμε τα οπλικά μας συστήματα. Η αποτροπή είναι το παν. Ο τρόπος να μην φτάσουμε εκεί, είναι να δρομολογήσουμε μια διεθνή περιφερειακή διάσκεψη με ένα θέμα μόνο τη χάραξη των θαλάσσιων ζωών. 

Η κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης είναι αναγκαία για το ετοιμοπόλεμο των ενόπλων δυνάμεων. Σε περίπτωση μιας κρίσης, τότε πρέπει να γίνουν πάρα πολλά τηλεφωνήματα προς τους συμμάχους και να ακούσεις τι θα μας πουν οι υπεύθυνοι των ενόπλων δυνάμεων, για να αποσοβήσεις αυτό που μπορεί να γίνει στη βραχονησίδα.


Ξέρετε χώρα που να έχει υπερταμείο;

Βαρουφάκης για κράτος δικαίου:

Το κράτος μας θυμίζει ελβετικό τυρί μετά τα μνημόνια. Λείπουν κομμάτια του. Ξέρετε ότι ο κ. Πιερρακάκης δεν έχει πρόσβαση σε κομμάτια της ΑΑΔΕ, είναι απολύτως εξαρτημένη απ' την τρόικα. Ξέρετε χώρα που να έχει υπερταμείο;

Έχουμε μια κυβέρνηση που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της το ΣτΕ όταν δεν της αρέσουν αποφάσεις του.

Βασική μας πρόταση είναι διαβουλευτικά συμβούλια, η αρχαιοαθηναϊκή ιδέα και να λογοδοτούν οι δημόσιες υπηρεσίες.

Προτείνουμε τη δημιουργία ενός σοβαρού σώματος δίωξης για το πολιτικό και το μεγαλοεπιχειρηματικό έγκλημα, που να διώκει τη διαπλοκή.

Για το αν πήρε λάθος αποφάσεις στο παρελθόν είπε: Όσα για τα δικά μου λάθη, να μας πει επιτέλους ο κ. Μητσοστάκης γιατί δείλιασε και δεν έκανε εκείνη την εξεταστική επιτροπή για το 2015.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)