«Με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο...

0


 ...ο Μητσοτάκης επιχειρεί να επηρεάσει τις εκλογές»...


Τις βαριές καταγγελίες κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τα παιχνίδια εξουσίας στη «δεξιά πολυκατοικία», συνέχισε την Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη... διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης που έδωσε σε δημοσιογράφους της Περιφερειακής Τηλεόρασης, ο Αλ. Τσίπρας δεν δίστασε να πει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί αθέμιτους τρόπους, ενώ η χώρα οδεύει προς τις κάλπες. 

«Με κάθε τρόπο θεμιτό ή αθέμιτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να επηρεάσει τις εκλογές. Το πόσα κόμματα θα κατέβουν στην εκλογική αναμέτρηση είναι μία προσπάθεια έμμεσου επηρεασμού», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην κυβερνητική τροπολογία για «μπλόκο» στο κόμμα του καταδικασμένους Ηλία Κασιδιάρη.

«Ποτέ μέχρι τώρα δεν υπήρξε η εξουσιοδότηση σε δικαστές να κρίνουν ποιο κόμμα συνάδει και ποιο κόμμα δεν συνάδει με το Σύνταγμα της χώρας», δήλωσε με νόημα ο Αλ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα τους δεν ήταν το μπλόκο στον Κασιδιάρη αλλά το face control στη δεξιά πολυκατοικία» και τονίζοντας ξεκάθαρα ότι «κόψανε κόμματα που θα έπαιρναν ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι και το βράδυ του Σαββάτου, από την Κοζάνη, ο Αλ. Τσίπρας είχε προβεί σε ανάλογες κατηγορίες κατά του Κυρ. Μητσοτάκη: «Είδαμε τι έκανε στη δεξιά πολυκατοικία, έριξε μια βόμβα προχθές και κατέρρευσαν όλα τα διαμερίσματα εκείνων των κομμάτων που δεν είχαν δηλώσει ανοιχτά ότι θα τον στηρίξουν εάν χρειαστεί. Και μείναν μονάχα αυτοί οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι θα τον στηρίξουν. Δήθεν ήθελε να βγάλει έξω τον Κασιδιάρη... Ενώ μπορούσε να μείνει έξω με μια απλή διάταξη. Δεν το θέλησε. Θέλησε να φτιάξει μια διάταξη για να δώσει την ευχέρεια στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου, να ορίσουν οι δικαστές ποιο κόμμα "μπορεί", ώστε μαζί με τον Κασιδιάρη να μείνουν έξω 3-4 κόμματα που δεν του κάνουν του κ. Μητσοτάκη να είναι στην εκλογική διαδικασία. Αυτά δεν έχουν γίνει ποτέ στον τόπο, 49 χρόνια τώρα...».

Μιλώντας λοιπόν στους δημοσιογράφους της Περιφερειακής Τηλεόρασης, ο Αλ. Τσίπρας εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του προέδρου της Ν.Δ., αναφέροντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει πουθενά. Τις υποκλοπές, τις παρακολουθήσεις δεν τις κάνει ο Ερντογάν, τις κάνει κάνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Δεν διστάζει να παρακολουθεί το μισό υπουργικό του συμβούλιο, θα διστάσει την επόμενη μέρα;». 

Σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση, μαζεύονται πολλές ενδείξεις για το «κρυφό» φλερτ του συστήματος Μητσοτάκη με την Ακροδεξιά και τις πιο συντηρητικές εκδοχές του πολιτικού συστήματος. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες, δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο και το Διαδίκτυο αποκαλύπτουν τις κρυφές ή φανερές προσπάθειες του Μαξίμου να προετοιμάσει το έδαφος για μια κυβέρνηση Ν.Δ. με ακροδεξιά δεκανίκια.

«Πανικός» και παροχές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις προεκλογικές παροχές που έκανε στο παρά πέντε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Υπενθυμίζεται ότι μόλις δέκα ημέρες μετά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. και δύο εβδομάδες πριν από την προσφυγή στις κάλπες, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την Κυριακή τρεις νέες προεκλογικές παροχές στοχεύοντας κυρίως στους νέους, αλλά και αβαντάροντας τις ασφαλιστικές εταιρείες με «τυράκι» προς τους πολίτες την μείωση του ΕΝΦΙΑ εφόσον ασφαλίσουν τα σπίτια τους έναντι φυσικών καταστροφών. 

Αναφερόμενος λοιπόν σε αυτή την ενέργεια, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε με νόημα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «χάνει και μέσα στον πανικό κάνει αλλαγές». Πρόσθεσε καυστικά πως οι αξιωματούχοι της Ν.Δ. «είναι ικανοί την παραμονή των εκλογών, την Παρασκευή, να εμφανίσουν και μία τρίτη εκδοχή. Κατά τα άλλα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει πρόγραμμα».

«Δεν είμαστε όλοι το ίδιο»

Καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως «δεν είμαστε όλοι το ίδιο, στις εκλογές θα κριθεί αν θα έχουμε Μητσοτάκη ή αλλαγή». 

Στο σημείο αυτό έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους «που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους έβαλε ‘κόφτη’ και φτάσαμε στο σημείο 20.000 παιδιά κάθε χρόνο να μην μπαίνουν στα πανεπιστήμια», επαναλαμβάνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, θα ενισχύσει τα πανεπιστήμια και ότι θα προχωρήσει σε νέους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Συνεχίζοντας σε ανάλογο ύφος, υπογράμμισε πως «δεν θα είναι το ίδιο αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τα δημόσια νοσοκομεία την επόμενη ημέρα», εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβερνητικής αδιαφορίας για το σύστημα Υγείας. «Είναι δυνατόν να έχουμε έναν νοσηλευτή για 50 ασθενείς;» διερωτήθηκε  και δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τη δημόσια υγεία. 

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβη σε μια δυσοίωνη εκτίμηση για τη μεσαία τάξη, σε περίπτωση που παραμείνει στην εξουσία ο Κυρ. Μητσοτάκης, λέγοντας: «Δεν έχει σημασία αν είσαι αριστερός ή δεξιός αυτό που έρχεται για την μεσαία τάξη είναι λαίλαπα. Να είναι ανήσυχος αν βγει ο Μητσοτάκης γιατί δεν θα έχουμε μεσαία τάξη. Θα έχουμε μόνο πολύ φτωχούς ή πολύ πλούσιους».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)