«Καλούμε τον λαό να επικυρώσει το Συμβόλαιο της Αλλαγής»...


 Επίθεση σε όλα τα μέτωπα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην πολιτική που ακολούθησε και προτίθεται να συνεχίσει τα επόμενα χρόνια από τον Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα.


Όπως ...επισήμανε στην τελευταία ομιλία του στην πλατεία Γεωργίου, τόνισε:

«Την Κυριακή λέμε καληνύχτα στον κ. Μητσοτάκη. Δεν θα μας τρομοκρατήσουν οι τρομοκράτες εμείς θα τους τρομοκρατήσουμε. Υψώνουμε ανάστημα στην αδικία και τείνουμε χέρι συνεργασίας προς όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες. Λέμε σε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη ότι δεν είμαστε εδώ για να ξαναγράψουμε την ιστορία, αλλά για να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο, το κεφάλαιο της προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας που θα λυτρώσει την χώρα από την χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης».

Και πρόσθεσε:

«Επί τέσσερα χρόνια μία ολόκληρη κοινωνία βίωσε το δόγμα του σοκ από εκείνον που υποσχέθηκε καλύτερες δουλειές και αμοιβές και κατάντησε την μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια. Σήμερα του ξέφυγε και μας μαρτύρησε ποιο είναι το σχέδιό του για τη μεσαία τάξη: να τιμωρήσει να τσακίσει τους δανειολήπτες που κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους από το νόμο Κατσέλη. Γι' αυτό επιμένει τόσο πολύ ότι εμείς έχουμε κρυφή ατζέντα».

«Είναι πλέον φανερό μετά την χθεσινή συγκέντρωση στην Αθήνα και την σημερινή στην Πάτρα: ο λαός σας λέει “φύγετε κ. Μητσοτάκη. Μαζεύτε από το Μέγαρο Μαξίμου τα καλώδια του predator”».

Και πρόσθεσε ότι σήμερα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ το «σχέδιο να τιμωρήσει και να τσακίσει τους δανειολήπτες που κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους από τον νόμο Κατσέλη».

Και σημείωσε: «Θέλει οι πολίτες να κοιτάζουν αλλού, την ώρα που θα ετοιμάζεται να τους πάρει τα σπίτια με τους πλειστηριασμούς. Την Κυριακή τα σχέδια Μητσοτάκη για τη μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας που έχει γίνει στον κόσμο θα τα ματαιώσει ο ελληνικός λαός. Με την ψήφο του ο λαός θα κάνει έξωση στον κύριο Μητσοτάκη και όχι ο κ. Μητσοτάκης στον λαό».

Δεν δίνει ο λαός συγχωροχάρτι
Όπως τόνισε, αναφερόμενος στα σκάνδαλα και την πολιτική Μητσοτάκη, «οι πολίτες δεν θα δώσουν συγχωροχάρτι στον κ. Μητσοτάκη προκειμένου να κάνει χειρότερα τα επόμενα χρόνια. Για τους θανάτους στην πανδημία, για τον μισθό που τελειώνει την 3η εβδομάδα, για τη λεηλασία των συνταξιούχων, για τα χιλιάδες παιδιά εκτός πανεπιστημίου, για το πάρτι των αναθέσεων και τη διαφθορά, για το παρακράτος και την κακοποίηση της δημοκρατίας».

Και πρόσθεσε: «Πώς μπορούν να τον συγχωρήσουν οι πολίτες για τη συμπεριφορά τους με το δυστύχημα των Τεμπών και μετά, για τη βάναυση προσβολή των οικογενειών των χαροκαμένων οικογενειών; Δεν σέβεται, δεν νιώθει, δεν καταλαβαίνει. Πώς να του εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός το μέλλον του; Την Κυριακή θα τον τιμωρήσει. Είναι ασυγχώρητος».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ακόμη και αυτοί οι πολίτες που θα αποφασίσουν μπροστά στην κάλπη, «θα πουν: Ως εδώ!»

Και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «ακόμη και οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ, έντιμοι άνθρωποι και λογικοί, θα αναρωτηθούν ποια απόσταση είναι μεγαλύτερη: της Αριστεράς από τη Δεξιά ή της ανθρωπιάς από την αναισθησία».

Μίλησε επίσης για μια κυβέρνηση μακράς πνοής και σταθερότητας. Και σημείωσε:

«48 ώρες πριν τις κάλπες, στεκόμαστε απέναντί σας με καθαρή καρδιά, καθαρά χέρια. Δεν διαχειριστήκαμε τα χρήματα του πολίτη για να κάνουμε περιουσίες, αφήσαμε προίκα 37 δισ. ευρώ. Έπρεπε να μαζέψουμε 40 δισ.  και είχαν την ευχέρεια να δαπανήσουν 60. Αν είχαμε 60, έτσι θα ήταν η Ελλάδα σήμερα;»

Και πρόσθεσε: 

«Ζητάμε μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση τα θέλω μας και όχι τα πρέπει, να δείξουμε πως η Αριστερά μπορεί να βοηθήσει τον πολίτη, να κάνει όσα υπόσχεται πράξη» και τόνισε ότι καλεί τον λαό να «επικυρώσει το συμβόλαιο της Αλλαγής».