Η ΑΑΔΕ μπορεί να εντοπίσει αδήλωτες πισίνες μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Ανώνυμος

 


Τα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης που αξιοποιεί η ΑΑΔΕ μπορούν να εντοπίσουν ακόμα και αδήλωτες πισίνες και μεταγενέστερα να κάνουν ευκολότερη τη ζωή των πολιτών, σε ό,τι αφορά τις οφειλές, τις πληρωμές και τις ενημερώσεις του, ανέφερε ο διοικητής Γεώργιος Πιτσιλής στην έκθεση BEYOND στη Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται η έκθεση τεχνολογίας – καινοτομίας BEYOND και επί τη ευκαιρία παρουσιάστηκαν και οι λειτουργίες της ΑΑΔΕ χάρη στην ψηφιοποίηση της φορολογικής διοίκησης, μέσω των οποίων μπορούν να εντοπιστούν ακόμα και οι αδήλωτες πισίνες ενώ «έρχονται» νέες βοήθειες προς τους πολίτες.

Ειδικότερα, σημειώθηκε σημαντική μείωση κατά 50% στο λεγόμενο «κενό ΦΠΑ» στην Ελλάδα από το 2017 έως σήμερα, λόγω της ψηφιοποίησης της ΑΑΔΕ. Σημειώνεται ότι ως κενό ΦΠΑ ορίζεται η διαφορά μεταξύ των προσδοκώμενων και των πραγματικών εσόδων από τον ΦΠΑ.

Παράλληλα, ετοιμάζεται νέα εφαρμογή, πιθανότατα διαθέσιμη μέσα στο 2023, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν τις οφειλές τους προς την εφορία, να πληρώνουν μέσω κάρτας από το κινητό τους και να παίρνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις τους στα smartphone τους.

newsit.gr