Παραιτείται ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Έντουαρντ Χέγκερ

Ανώνυμος
0

 


Ο Έντουαρντ Χέγκερ, πρωθυπουργός της Σλοβακίας, ζήτησε από τον πρόεδρο της χώρας να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του, μετά από τις παραιτήσεις υπουργών που εξασθένησαν την κυβέρνησή του.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνησή του είναι υπηρεσιακή ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο

Ο Χέγκερ αναμένεται να συναντηθεί με την πρόεδρο Ζουζάνα Τσαπούτοβα, που έχει την εξουσία να διορίσει νέο υπηρεσιακό πρωθυπουργό, αργότερα σήμερα.

Ο Χέγκερ δέχθηκε εκκλήσεις από την αντιπολίτευση να ανοίξει τον δρόμο για τον διορισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών στην ηγεσία της κεντροευρωπαϊκής χώρας μέχρι τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο.

Αποφάσισα να ζητήσω από την πρόεδρο να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου και να αφήσω χώρο στην πρόεδρο ώστε να προσπαθήσει με μια τεχνοκρατική κυβέρνηση να οδηγήσει σταθερά και ειρηνικά τη Σλοβακία σε δημοκρατικές βουλευτικές εκλογές», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο κυβερνών συνασπισμός έχασε την πλειοψηφία πέρυσι τον Σεπτέμβριο μετά την αποχώρηση του κόμματος SaS που κατηγόρησε αργότερα την κυβέρνηση ότι δεν έκανε αρκετά προκειμένου να βοηθήσει τους πολίτες με το κόστος της ενέργειας το οποίο πέρυσι έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρώπη.

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Σλοβακία επιδότησε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις προκειμένου να αμβλύνει τις επιπτώσεις των υψηλών τιμών της ενέργειας και ευρύτερα του πληθωρισμού.

Όμως οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων του συνασπισμού παρέλυσαν την πολιτική ζωή στη χώρα, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποστήριξε σθεναρά τη γειτονική Ουρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

νικος

cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)