Τραμπουκισμοί σε βάρος του Όθωνα Ηλιόπουλου...

0


 ...από στέλεχος της ΝΔ...


Ένα επεισόδιο ιταμής και τραμπούκικης συμπεριφοράς εναντίον του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όθωνα Ηλιόπουλου, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας στο Προξενείο της Βοστώνης, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Αμερικής.

Σύμφωνα με την καταγγελία, γύρω στις 3 το... απόγευμα και ενώ η ψηφοφορία εξελισσόταν ομαλά από το πρωί μέσα σε ήπιο και φιλικό κλίμα, μεταξύ όλων των παρευρισκόμενων και των εκπροσώπων των κομμάτων, χωρίς εντάσεις και χωρίς καν πολιτικές συζητήσεις, εισέβαλε στο χώρο του Προξενείου, ανακοινώνοντας ότι είναι «επόπτης εκλογών» το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Λάσκαρης, κραδαίνοντας τα κομματικά του διαπιστευτήρια και απαιτώντας από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Οθωνα Ηλιόπουλο να φύγει από τον χώρο του Προξενείου. 

Στην ήρεμη άρνηση του Οθ. Ηλιόπουλου να απομακρυνθεί, ο Γ. Λάσκαρης απάντησε εισβάλλοντας στην αίθουσα ψηφοφορίας, απαιτώντας να διακοπεί η διαδικασία και να φύγει ο κ. Ηλιόπουλος από το Προξενείο. Στην συνέχεια κινήθηκε απειλητικά εναντίον του εφορευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Η εφορευτική επιτροπή αναγκάστηκε να διακόψει για λίγα λεπτά τη διαδικασία και υπέδειξε μετά από σύσκεψη στον μαινόμενο επόπτη της Νέας Δημοκρατίας ότι σύμφωνα με το άρθρο 88 του ΠΔ 96/2007 και το άρθρο 29 παρ.7 ν. 3731/2008 «οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα να παρευρίσκονται στην ψηφοφορία, να προτείνουν κάθε παρατήρηση ἠ ένσταση σχετικά με την τάξη της ψηφοφορίας» κλπ. 

Μετά από αυτό ο Γ. Λάσκαρης επιτέθηκε λεκτικά στον Οθ. Ηλιόπουλο βρίζοντας τον ως «ανήθικο» για τις πολιτικές του θέσεις. Τελικά απομακρύνθηκε οικειοθελώς από τον χώρο της ψηφοφορίας αφού κατάφερε να δημιουργήσει αναστάτωση και δυσάρεστο κλίμα στους παρευρισκόμενους. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τους τραμπουκισμούς που δείχνουν το ήθος της ΝΔ που είναι αναντίστοιχο με το πνεύμα και τα ήθη της ελληνικής κοινότητας της Βοστώνης. Καλεί σε δημοκρατική εγρήγορση όλους τους πολίτες στην σημερινή ψηφοφορία ανά την επικράτεια. Τέλος, θέλει να ευχαριστήσει τον Πρόξενο και όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής Βοστώνης για την ψυχραιμία τους και την άψογη επαγγελματική και πολιτική τους στάση απέναντι σε τέτοιες χυδαίες προκλήσεις...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)