Τεράστιο το προσωπικό πρόβλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη

 
Σύμφωνα με τις διαρροές που κάνει το Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες ώρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να καλύψει το τεράστιο ατόπημα που έκανε χθες στο debate, όπου και παραδέχθηκε ότι γνώριζε τον λόγο παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, κινείται για να μεταθέσει τις ποινικές ευθύνες σε συνεργάτες του.

Ο Πρωθυπουργός εχθές το βράδυ προφανώς έχοντας παρασυρθεί από τις διαβεβαιώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη, έκανε το τεράστιο ατόπημα να παραδεχτεί ότι οι υποκλοπές είναι σκάνδαλο και ότι ο λόγος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη δεν ήταν αυτός της εθνικής ασφάλειας!


«Οι εξηγήσεις που δόθηκαν για τις παρακολουθήσεις δεν ήταν επαρκείς. Ο Ν. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε να είναι ποτέ υπό καθεστώς παρακολούθησης», είπε χαρακτηριστικά ο πανικόβλητος κ.Μητσοτάκης, ο οποίος και αυτοδιαψεύστηκε (σ.σ. υποστήριζε ότι δεν ήξερε και δεν ήξερε τον λόγο παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά τελικά ήξερε) και για πρώτη φορά χθες, παραδέχθηκε ότι η υπόθεση των υποκλοπών είναι σκάνδαλο.

Αυτό το ολέθριο σφάλμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προφανώς το έκανε έχοντας την εντύπωση πως προστατεύεται από ασυλία ή παραγραφή.

Πράγμα που όμως δεν ισχύει, καθώς μετά την συνταγματική αναθεώρηση του 2019, η αποσβεστική περίοδος για το συγκεκριμένο αδίκημα, είναι πολυετής.

Είχαμε μάλιστα τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και οι δύο τους εξαιρετικοί νομικοί, που καθόρισαν με σαφήνεια τις σοβαρότατεςκακουργηματικές ευθύνες που προκύπτουν «εάν διαπιστωθεί ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε».

Τώρα λοιπόν που ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι «γνώριζε», η μοναδική διέξοδος είναι η μετακύλιση των ευθυνών σε άλλα πρόσωπα. Έχοντας μάλιστα και το επιχείρημα ότι «ήδη υπέβαλαν την παραίτηση τους, γεγονός που τεκμηριώνει τις ποινικές τους ευθύνες».

Το θέμα είναι εάν θα δεχτούν οι πρώην συνεργάτες του Πρωθυπουργού, να παίξουν το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου σε μία ποινική υπόθεση που μπορεί να οδηγήσει και στην ισόβια κάθειρξη.