Οι πληγές της Δημοκρατίας και της Κοινωνίας...

 
Η αναβίωση των πληγών της Δημοκρατίας και της Κοινωνίας από τις υποκλοπές και την τραγωδία των Τεμπών άλλαξαν το... προεκλογικό κλίμα στην τελευταία καμπή πριν τις εκλογές. Η πίεση φέρνει αποτελέσματα και ο Αλέξης Τσίπρας σκληραίνει τη στάση του απέναντι σε Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη.


Παράσταση νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ τα μηνύματα από τη Δυτική Ελλάδα με τη γεμάτη πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.  

Δεν υπάρχει μέλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που να μην έχει ριχτεί στη μάχη της 21ης Μαΐου παρατηρούν στην Κουμουνδούρου. Το γεγονός δεν θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια καθώς το οργανωτικό άλμα είναι αισθητό – γιατί περί αυτού πρόκειται αν αναλογιστεί κανείς το σημείο εκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η γεμάτη πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο έδωσε το έναυσμα στον Αλέξη Τσίπρα να κηρύξει τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές με τον εκλογικό χάρτη να αλλάζει χρώμα πρώτα από τη Δυτική Ελλάδα.

Επόμενος σταθμός η Ηγουμενίτσα και τα Ιωάννινα και όπως έχουμε γράψει εδώ στο libre πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου τα κάστρα της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας φαίνεται ότι βγάζουν νικητή καθώς τα αποτελέσματα και του 2019 δείχνουν ένα πραγματικό ντέρμπι.

Τέμπη και Υποκλοπές
«Δεν θα ξεχάσουμε ούτε το έγκλημα των Τεμπών ούτε το βιασμό της Δημοκρατίας από τις παράνομες παρακολουθήσεις». Με αυτή τη φράση στο Αγρίνιο ο Αλέξης Τσίπρας συμπύκνωσε τη στρατηγική του για την τελική ευθεία της εκλογικής κούρσας.

Και τα δυο αυτά μείζονα γεγονότα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη ήρθαν στην επικαιρότητα και πάλι μετά το debate. Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ, την ευκαιρία αυτή ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη καθώς αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Πατώντας πάνω στη απογοήτευση που προκάλεσαν σε όλη την κοινωνία ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται στα δυο κοινά που μπορούν να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό και να προκαλέσουν με τη στάση τους την ημέρα των εκλογών την αλλαγή.

Από τη μια καλεί του συντηρητικούς πολίτες και τους Νεοδημοκράτες να μην ξεπλύνουν με την ψήφο τους τους κυρίους Μητσοτάκη και Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών. Και από την άλλη πιέζοντας ακόμη περισσότερο το κεντρώο ακροατήριο  και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να μην επιτρέψουν και εκείνοι στην ηγεσία τους να αφήνει περιθώριο για συνεργασία με τη ΝΔ.

Η πίεση προς τον κ. Ανδρουλάκη γίνεται ακόμη πιο ασφυκτική καθώς ένα είναι βέβαιο για τον κ. Τσίπρα, ότι με τη ΝΔ στην επόμενη κυβέρνηση δεν θα είναι δυνατή η λογοδοσία των υπαιτίων του σκανδάλου των υποκλοπών.

Μάλιστα πλέον τα ερωτήματα θα γίνονται σε προσωπικό τόνο από κάθε προεκλογικό βήμα. «Πως γίνεται να αφήνετε ίσες αποστάσεις για την επόμενη μέρα  με αυτόν που σας παρακολουθούσε από τη μια και με την προοδευτική κυβέρνηση από την άλλη;»

Στη τελική ευθεία αισθητή θα γίνει και η στροφή του Αλέξη Τσίπρα στο κέντρο. Εκεί οπου ευελπιστεί να προκαλέσει τα μεγαλύτερα πλήγματα στους αντιπάλους και τους ανταγωνιστές του.

Σε κάθε περίπτωση οι προθέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα φανούν ακόμη πιο καθαρά και στη διακαναλική συνέντευξη της Τρίτης στο Ζάππειο στις δύο το μεσημέρι...

Σωτήρης Μπολάκης

libre.gr