Εκλογές: Απρόοπτα αλλά και συλλήψεις πάνω από την κάλπη...

 
Ομαλά εξελίσσονται σε γενικές γραμμές οι βουλευτικές εκλογές με τις κάλπες να μένουν ανοιχτές μέχρι τις 7 μ.μ. για να ακολουθήσει στις 8 μ.μ. η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος.


Ωστόσο, ένα πρωτοφανές περιστατικό, που... έλαβε χώρα χθες και έγινε γνωστό σήμερα, προκαλεί βαθύ προβληματισμό. Συγκεκριμένα, άνδρες της ΟΠΚΕ συνέλαβαν πέντε ημεδαπούς για απόπειρα εξαγοράς ψήφων και άλλες παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντός οχήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν 197 Δελτία Ταυτότητας, Διαβατήριο, 2 φωτοαντίγραφα Δελτίων Ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που έκαστος περιείχε κάρτα υποψήφιου Βουλευτή και 5 ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου. Ακόμα, πάνω τους βρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 6.060 ευρώ, ενώ η έρευνα έδειξε ότι προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων εντός οικισμού προκειμένου ψηφίσουν τον υποψήφιο βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού. 

Απουσίες και καθυστερήσεις  

Κατά τα λοιπά, όπως αναμενόταν, δεν έλειψαν από το πρωί τα απρόοπτα και κυρίως οι «απουσίες», οι οποίες προκάλεσαν μικρές καθυστερήσεις στην έναρξη της διαδικασίας και δυσαρέσκεια από τους πολίτες που περίμεναν. 

Σε ορισμένα εκλογικά κέντρα δεν παρουσιάστηκαν μέλη της εφορευτικής επιτροπής με αποτέλεσμα να λειτουργήσουν μόνο με γραμματέα και δικαστικό αντιπρόσωπο. Σε άλλα μάλιστα κέντρα δεν παρουσιάστηκε κανείς αρμόδιος και οι πολίτες αναγκάζονται να παίρνουν μόνοι τους τα ψηφοδέλτια.

Mία δικαστική αντιπρόσωπος λιποθύμησε το πρωί στο Ηράκλειο Κρήτης και αντικαταστάθηκε από τη λίστα αναπληρωτών δικαστικών αντιπροσώπων που υπάρχει στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Ένα απρόοπτο περιστατικό έλαβε χώρα στη Λάρισα, όπου ηλικιωμένος κλείστηκε στον ανελκυστήρα στην προσπάθεια του εκλογικό του τμήμα. Χρειάστηκε μάλιστα να επέμβει η πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό του.

Με χαμόγελο και μουσική

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες και ευχάριστες εικόνες, όπως αυτές με το ζευγάρι, που ψήφισε στις Σέρρες μετά το γλέντι του γάμου, και εκείνες με τα...  κλαρίνα γνωστών οργανοπαιχτών έξω από σχολεία της Λάρισας. 

Αγρότης στο Ναύπλιο έφτασε με τα γαϊδούρια και τα άλογά του στο εκλογικού του κέντρου, ώστε να εκφράσει τη διαμαρτυρία τους στους πολιτικούς. Πάντως, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. 

Τέλος, η ΕΡΤ φιλοξένησε ιδιοκτήτη φούρνου στην Κοζάνη, όπου 20 χρόνια προβλέπει τα αποτελέσματα στην δική του κάλπη εν είδει ενός άτυπου exit poll. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής και τα αποτελέσματα μάλιστα, είναι πολύ κοντά στα επίσημα.