Φροντιστήριο...


 Οδηγίες πλεύσης αναμένεται να πάρουν τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος προκειμένου να μην υπάρξουν παρερμηνείες στο μήνυμα που θέλει να εκπέμψει η κυβέρνηση. Χθες μάλιστα τα στελέχη της Αττικής βρέθηκαν για ένα πρώτο…φροντιστήριο στην Πειραιώς.


Σήμερα το απόγευμα πάντως εκλεγμένοι βουλευτές αλλά και πολιτευτές της ΝΔ θα βρεθούν στην Πειραιώς προκειμένου να... ακούσουν για άλλη μία φορά το αφήγημα της επόμενης κάλπης.

Τα εκλεγμένα στελέχη θα ακούσουν το νέο αφήγημα και από τον ίδιον τον κ. Μητσοτάκη και την Κυριακή, μετά την ορκωμοσία τους στη Βουλή.

Η όλη διαδικασία δείχνει ωστόσο ότι το κυβερνών κόμμα έχει αγωνία για την επόμενη κάλπη, καθώς η πρωτιά μοιάζει να είναι αυτονόητη δεν είναι ωστόσο δεδομένη η αυτοδυναμία .

Έτσι οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποφάσισαν να κωδικοποιήσουν το νέο αφήγημα προβάλλοντας στην πραγματικότητα τον φόβο ότι από την δεύτερη κάλπη μπορεί να μην προκύψει η αυτοδυναμία.

Όπως σημείωναν μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι, ο πρώτος και μεγάλος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός που μπορεί να φέρει το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό που πήρε η ΝΔ. Λένε μάλιστα ότι αυτό αφορά και του ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και τα στελέχη της. Και αυτό γιατί οι μεν εκλεγέντες βουλευτές είναι απαλλαγμένοι από το άγχος του σταυρού – αφού αυτές οι εκλογές θα γίνουν με λίστα – οι δε αποτυχώντες στην πλειονότητα τους δεν έχουν λόγο να αγωνιούν προσωπικά.

Για αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα θα τους ξεκαθαρίσει ότι θα καταγραφεί η στάση του καθενός ξεχωριστά . Για αυτό μάλιστα δημιουργήθηκε και ειδική ομάδα από τους Γεραπετρίτη, Σκέρτσο και Μπρατάκο οι οποίοι έχουν αναλάβει να χαρτογραφήσουν κάθε μέρα τη δραστηριότητα των βουλευτών και πολιτευτών μέχρι τις εκλογές...

Το επιτελείο της ΝΔ θεωρεί αρκετά έως πολύ πιθανό να πετύχουν την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση το ακροδεξιό κόμμα «Νίκη» αλλά και η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου, καθώς και τα δύο κόμματα έφτασαν κοντά στην είσοδο τους στην Βουλή. Ενώ κοντά βρίσκεται και το ΜεΡΑ25...

Είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ λαμβάνουν ιδιαίτερα σοβαρά το γεγονός ο πήχης της αυτοδυναμίας αυξάνεται ανάλογα με τη μείωση των ποσοστών που θα μείνουν εκτός βουλής, ενώ το κάθε κόμμα που περνάει το 3% εξασφαλίζει 10 έδρες, εκ των οποίων, οι 4 προέρχονται από τη ΝΔ. Σε περίπτωση, δηλαδή, που και τα τρία παραπάνω κόμματα μπουν στη βουλή, τότε από 40 έδρες που είναι το μπόνους, θα πάνε στη ΝΔ μόνο 28 επιπλέον έδρες!...

Πηνελόπη Νάσσου

topontiki.gr