Ο μεγάλος φόβος του Μητσοτάκη μπροστά στην κάλπη...

0


 Ως στρατηγικούς κακοπληρωτές που θέλει να «τιμωρήσει» και να «τσακίσει» θεωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσους προσέφυγαν στον νόμο Κατσέλη για να σώσουν την πρώτη κατοικία τους. Χαρακτήρισε «συνταγματικό παραλογισμό» την ΠΝΠ για την προστασία της πρώτης κατοικίας που έχει έτοιμη ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ενώ ισχυρίστηκε πως... «οι πλειστηριασμοί που γίνονται κατά κανόνα αφορούν ακίνητα μεγάλης αξίας». Την εικόνα με τον 80χρονο ανάπηρο στη Χαλκιδική, που κοιμάται ακόμη έξω από το σπίτι του, του θύμισε σ’ αυτό το φόντο η Πόπη Τσαπανίδου.


Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης, ως εκπρόσωπος των funds», αποκάλυψε το πραγματικό του σχέδιο για τους πλειστηριασμούς και τη μεσαία τάξη. «Ποιος; Ο πρωθυπουργός που το κόμμα του χρωστά 400 εκατ. ευρώ στις τράπεζες δανεικά κι αγύριστα». Θύμισε δε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει περάσει δεκάδες ΠΝΠ για απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς την περίοδο της πανδημίας. Τέλος, επισήμανε ότι «το σχέδιο Μητσοτάκη είναι να γονατίσει τη μεσαία τάξη για να κερδίσουν οι φίλοι του. Αλλά η Κυριακή είναι κοντά»…

Διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

O Κ. Μητσοτάκης μετέτρεψε δε σε σημαία τις προσωπικές θέσεις του Γιώργου Κατρουγκάλου. Ισχυρίστηκε πως αυτές οι απόψεις είναι κυρίαρχες εντός του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και έκανε λόγο για κρυφή ατζέντα υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης από την Κουμουνδούρου. Προσπέρασε δε την απόσυρση από την εκλογική μάχη του Γ. Κατρούγκαλου αλλά και το γεγονός ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι τελευταίες γαλάζιες ασκήσεις διαστρέβλωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αποτελούν απόρροια του κοινωνικού κλίματος που συναντούν οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. Η απουσία ρυθμίσεων για το ιδιωτικό χρέος, η έλλειψη μέτρων προστασίας της πρώτης κατοικίας καθώς και η ανυπαρξία των συλλογικών συμβάσεων από το γαλάζιο πρόγραμμα πυροδοτούν τις διαμαρτυρίες των ψηφοφόρων που αυτοτοποθετούνται στη μεσαία τάξη προς τους υποψήφιους που περιοδεύουν. Τη δυσφορία επιτείνει και η επίμονη απροθυμία του Κ. Μητσοτάκη να δεσμευτεί για την αποκλιμάκωση των έμμεσων φόρων προκειμένου να τιθασευτεί το κύμα της ακρίβειας.

Απέκλεισε 13η σύνταξη και αναδρομικά

Χθες, μάλιστα, ο πρωθυπουργός απέκλεισε την προοπτική επαναφοράς της 13ης σύνταξης και καταβολής των αναδρομικών. Επέμεινε δε στο αφήγημα ότι μια παρέμβαση στους έμμεσους φόρους δεν θα είχε αποτέλεσμα για τον καταναλωτή. Και υποστήριξε πως πολλοί Ευρωπαίοι ομόλογοί του του εκμυστηρευτήκαν ότι μετάνιωσαν για την εφαρμογή αυτού του μέτρου.

Και πάλι θεωρία δύο άκρων

Στο φίνις της προεκλογικής περιόδου, ο Κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με τη Χρυσή Αυγή. Ισχυρίστηκε πως το μόνο κόμμα το οποίο έκλεισε το μάτι στους ψηφοφόρους του ναζιστικού μορφώματος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «και αυτό εξηγεί φυσικά γιατί δεν συμμετείχε στο δημοκρατικό τόξο και γιατί ποτέ δεν ψήφισε την τροπολογία, γιατί δεν έστειλε υπόμνημα». Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να επαναλάβει τη δήλωση Σκέρτσου που εμπλέκει τη Μάγδα Φύσσα («Να δω τι θα πουν στη μάνα του Παύλου Φύσσα αυτοί οι οποίοι έσπευδαν πάντα να διαδηλώνουν στη μνήμη αυτού του ανθρώπου») για να επιτύχει να προσελκύσει τα απομεινάρια του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Σημειώνεται, εντούτοις, ότι όταν οι Κ. Μητσοτάκης και Ά. Σκέρτσος ρωτήθηκαν για τις ρατσιστικές κορώνες του Αντώνη Σαμαρά, αρνήθηκαν να τοποθετηθούν.

Σιωπή για υποκλοπές και Τέμπη

Στις χθεσινές συνεντεύξεις του ο Κ. Μητσοτάκης δεν τοποθετήθηκε για το ζήτημα των υποκλοπών. Η αποστροφή του, εντούτοις, προχθές από τη Θεσσαλονίκη ότι «δεν μασάμε στις απειλές για Ειδικά Δικαστήρια» αποκαλύπτει στοιχεία πανικού σε περίπτωση διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών από μια προοδευτική κυβέρνηση. Συν τοις άλλοις, τα μηνύματα διαμαρτυρίας στις Τοπικές Οργανώσεις και προς τους υποψήφιους βουλευτές για τους προσβλητικούς πρωθυπουργικούς ισχυρισμούς περί «εργαλειοποίησης» της τραγωδίας των Τεμπών δεν έχουν αποκλιμακωθεί.

Αμηχανία προκάλεσε δε η παρουσία των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας έξω από το Παλέ Ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης. Την αμηχανία αυτή, σύμφωνα με παρευρισκόμενους, μεγέθυνε η σχετική σιωπή του Κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του...

Κώστας Σαββόπουλος

ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)