Παραπληροφόρηση και κρύο χιούμορ...


 ... από τον Μητσοτάκη στην Πάτρα στη σκιά του debate...

Ωραιοποίηση της πραγματικότητας και παραπληφόρηση περιλάμβανε το «μενού» της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα, στον απόηχο της άρνησης του να συμμετάσχει σε ένα debate μεταξύ του ίδιου και του Αλέξη Τσίπρα κατόπιν της σχετικής πρότασης του τηλεοπτικού σταθμού Mega του ομίλου Μαρινάκη.

Αφού δεν δίστασε... να παρουσιάσει για ακόμη μια φορά μια μαγική εικόνα των κυβερνητικών πεπραγμένων σε Παιδεία και Υγεία, ο απερχόμενος πρωθυπουργός επανέλαβε το χιλιοειπωμένο σλόγκαν του «από τη σύγκρουση προτιμώ τη σύγκριση». Παράλληλα δεν παρέλειψε να καταφύγει στις τόσο γνώριμες για τον ίδιο εξυπνάδες σε μια προσπάθεια να δυσφημίσει το ίδιο πρόγραμμα. «Δεν είναι αυτή η Ελλάδα στα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα μαύρα, ακόμα και οι αγκινάρες που είναι πράσινες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγοντας για ακόμη μια φορά το κακό χιούμορ αντί πειστικών απαντήσεων.

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να καταφύγει σε ωμά ψεύδη στην απόπειρά του να σκιαγραφήσει με τα πλέον μελανά χρώματα τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας: Τέσσερα χρόνια τώρα στη Βουλή, με τους συναδέλφους, μας έκανε πάντα εντύπωση πώς είναι δυνατόν η αξιωματική αντιπολίτευση να λέει “όχι” στις φοροαπαλλαγές, να λέει «όχι» στις αυξήσεις, “όχι” στον φράχτη στον Έβρο, όχι στους εξοπλισμούς, ακόμα “όχι” και στα δικαιώματα των συμπολιτών μας με αναπηρία. “Όχι” μέχρι και στο “όχι” της Δημοκρατίας απέναντι στη Χρυσή Αυγή».

Τέλος,  στην κορύφωση του παραληρήματός του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον Δημήτρη Κουτσούμπα λέγοντας ότι «αν είχαμε εδώ τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος, θα έλεγε για τον κ. Τσίπρα: “Αυτός είναι”. Ώστε να τάζει και πάλι σήμερα τζάμπα παροχές, 83 δισεκατομμύρια από το αγαπημένο του λεφτόδεντρο».