Ουκρανία: Στη φυλακή ο δήμαρχος της Οδησσού...

0


 Χειροπέδες πέρασαν οι αρχές στον δήμαρχο της Οδησσού, Χενάντι Τρυχάνοφ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία ης χώρας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Στο... πλαίσιο έρευνας που διεξήχθη για το πρόσωπό του του αποδόθηκαν κατηγορίες για υπεξαίρεση. Η έρευνα ξεκίνησε το 2021 και κράτησε μέχρι σήμερα. Ο ίδιος φυσικά αρνείται όλες τις κατηγορίες. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται έρευνα για τον Τρουχάνοφ, καθώς οι αρχές είχαν ερευνήσει ξανά τις οικονομικές του δραστηριότητες το 2017.

Ο Τρουχάνοφ εξελέγη δήμαρχος αυτής της μεγάλης πόλης της Μαύρης Θάλασσας το 2014. 

Σε ανάρτηση στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Τρουχάνοφ θα προφυλακισθεί για 60 μέρες επειδή δεν κατέβαλε την εγγύηση που του είχε επιβληθεί, ύψους περίπου 30 εκατομμυρίων χρίβνια (ουκρανικό εθνικό νόμισμα), ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 830.000 ευρώ.


Ο δήμαρχος κατηγορείται για υπεξαίρεση 92 εκατομμυρίων χρίβνια. Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες το 2018 όμως ξεκίνησε νέα έρευνα σε βάρος του το 2021 με αφορμή την αγορά ενός κτιρίου σε ένα παλαιό εργοστάσιο της Οδησσού.


Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία, στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)