Αλ. Τσίπρας: «Γυρνάω από Τρίπολη, όχι με το κρατικό αεροσκάφος, με το αυτοκίνητο»...

0

 
Σαφή αιχμή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, που χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για την προεκλογική του εκστρατεία, από τον Αλέξη Τσίπρα. Με βίντεο που ανέβασε στην πλατφόρμα Tik Tok, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επανέλαβε τη δέσμευση του κόμματος για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής...


Το ζήτημα της χρήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για προεκλογικούς σκοπούς, όταν τα έξοδά του καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και προορίζεται για επίσημες κρατικές αποστολές στο εξωτερικό και σε ορισμένες περιπτώσεις για επίσημες κρατικές αποστολές εντός της Ελλάδας, έχει ήδη προκαλέσει εύλογες αντιδράσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok κατά την επιστροφή του στην Αθήνα από την Τρίπολη, μετά την περιοδεία του στην πόλη, αναφέρει:

«Γυρνάω από Τρίπολη, όχι με το κρατικό αεροσκάφος, με το αυτοκίνητο» και προσθέτει ότι στην Τρίπολη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει «στην αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου». Επισημαίνει ότι «η κ. Κεραμέως τέσσερα χρόνια τώρα το έχει απαξιώσει. Με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σχολές κλείνουν, σχολές δεν ιδρύονται».


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε επίσης ότι κατά την επίσκεψη του στην Τρίπολη «ήρθε και με βρήκε ένας μαθητής 17 χρονών, ψηφίζει για πρώτη φορά, και με ρώτησε αν είναι αλήθεια αυτό που λέμε ότι από αυτές τις εξετάσεις θα ακυρώσουμε την ελάχιστη βάση, δίνοντας τη δυνατότητα να περάσουν περισσότεροι στα πανεπιστήμια». 

«Του είπα όχι απλά είναι αλήθεια, είναι δέσμευση», σημειώνει ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας: 

«Γιατί εμείς δεν θέλουμε να βάζουμε φραγμούς στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε όσα παιδιά έχουν στοιχειώδεις δυνατότητες να τα καταφέρουν. Και γιατί εμείς δεν δουλεύουμε για τους κολεγιάρχες αλλά για μια δημόσια παιδεία με υψηλής ποιότητας σπουδές σε όλα τα δημόσια πανεπιστήμια».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)