Λιθουανία: Έκκληση για περισσότερες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στα σύνορα

0


Ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα απηύθυνε έκκληση για μια ισχυρότερη παρουσία του ΝΑΤΟ στην ανατολική πτέρυγα της συμμαχίας, καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Αυτή είναι μια γραμμή μετώπου που χρειάζεται να είναι πολύ ισχυρή. Χρειαζόμαστε αεροπορική και πυραυλική άμυνα και μεγαλύτερη παρουσία συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή», δήλωσε σήμερα ο Ναουσέντα αφού συναντήθηκε στο Βίλνιους με τον πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

«Η μακροπρόθεσμη δέσμευση της Γερμανίας στην ασφάλεια της Λιθουανίας είναι απαραίτητη για ολόκληρη την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ», τόνισε. «Από την πλευρά της, η Λιθουανία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί για να κάνει τα γερμανικά στρατεύματα να αισθάνονται στο σπίτι τους, όταν βρίσκονται στη χώρα μας».


Ο Σταϊνμάιερ μίλησε για τη μάχη, που δίνει εδώ και αιώνες η Λιθουανία για την ελευθερία, και υποσχέθηκε στη χώρα γερμανική βοήθεια σε περίπτωση που δεχθεί ρωσική επίθεση.


Οι Λιθουανοί έχουν «μια άσβεστη επιθυμία για ελευθερία και έχουν αντισταθεί στην ξένη κυριαρχία και υποτέλεια», δήλωσε ο Σταϊνμάιερ.


«Στεκόμαστε δίπλα-δίπλα. Η ασφάλειά τους είναι και δική μας ασφάλεια», τόνισε.


«Μαζί θα υπερασπιστούμε κάθε τετραγωνικό εκατοστό συμμαχικού εδάφους του ΝΑΤΟ»,πρόσθεσε ο Σταϊνμάιερ. «Οι σύμμαχοί μας μπορούν να βασίζονται σ' αυτό, η Λιθουανία μπορεί να βασίζεται σ' αυτό».


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)