Ο κρυφός ταξιδιωτικός προορισμός των διασήμων στην Κέρκυρα

Ανώνυμος
0

 


Ένας κατάφυτος όρμος με καταγάλανα νερά κρύβει στους κόλπους του ένα μικρό λιμανάκι, που αποτελεί «καταφύγιο» διασημοτήτων και πολυτελών σκαφών από όλο τον κόσμο. Ο λόγος για τη μοναδική Κουλούρα, που βρίσκεται στις βορειοανατολικές ακτές της Κέρκυρας.

Στη βάση του όρμου, λειτουργεί η μοναδική ταβέρνα της περιοχής, ενώ σε πολύ μικρή απόσταση, βρίσκεται ο Χουχουλιός, μια μικρή βοτσαλωτή παραλία με απέραντη γαλήνη.

Στην Κουλούρα μπορεί να βρει κανείς ένα από τα πιο ιστορικά αρχοντικά βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, το οποίο είναι χτισμένο πάνω στη θάλασσα και έχει φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες, σύμφωνα με το travel inspiration.

Το αρχοντικό αυτό τον 16ο αιώνα ήταν ιδιοκτησία των ευγενών βενετσιάνικης καταγωγής Quartano και εκτελούσε χρέη φρουρίου, προφυλάσσοντας την περιοχή από τις επιδρομές των πειρατών.



Στους εξωτερικούς τοίχους της έπαυλης διατηρούνται μέχρι και σήμερα τα ανοίγματα που την εποχή εκείνη λειτουργούσαν ως πολεμίστρες. Δύο αιώνες μετά, μετατρέπεται σε κατοικία από την οικογένεια Γεννατά της Κεφαλλονιάς, και το 1960 καταλήγει στα χέρια του Dieney Von Hughes, συνταξιούχου ναυάρχου του Βασιλικού Ναυτικού της Αγγλίας.

Η ιστορία του όμως δεν σταματά εκεί μιας και το 1988 περνάει στην ιδιοκτησία της εξηνταπεντάχρονης εγγονής του ιδρυτή της FIAT Giovanni Agnelli και στους απογόνους της, όπου ανακαινίζεται και χρησιμοποιείται σαν θερινή κατοικία. Τα τελευταία χρόνια, η βίλα των Agnelli διατίθεται προς μίσθωση, όταν δεν χρησιμοποιείται από τα μέλη της οικογένειας για τις καλοκαιρινές.

Στο γειτονικό Καλάμι, με την ομώνυμη οργανωμένη παραλία, βρίσκεται η «άσπρη βίλα», το σπίτι που έζησε ο γνωστός Άγγλος συγγραφέας Λόρενς Ντάρελ, ενώ στην ευρύτερη περιοχή δεσπόζει το αρχοντικό της βασιλικής οικογένειας Ρότσιλντ.

Στην είσοδο του αρχοντικού βρίσκεται μία μικρή εκκλησία, που κτίστηκε προς τιμήν του Αγίου Νικολάου της Πέτρας, καθώς πηγές αναφέρουν πως στις 20 Μαΐου του 1085 μ.Χ. ένα Ιταλικό πλοίο που μετέφερε το ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου στην Ιταλία, περνώντας από το στενό της Κέρκυρας, σταμάτησε για να προφυλαχτεί από την κακοκαιρία στην Κουλούρα. Στην τοποθεσία αυτή διατηρούνται επίσης και οι τάφοι των κατά καιρούς ιδιοκτητών του αρχοντικού, παλαιές εικόνες αλλά και τοιχογραφίες.

πηγή cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)