Δένδιας κατά Άδωνι...


 ...για την «αλαζονεία» των 180 βουλευτών ...

Διαφοροποίηση με προσεκτικές αιχμές από τον υπουργό Εξωτερικών, μετά τις μεγαλεπήβολες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ. για αυτοδυναμία ρεκόρ και αλλαγές στο Σύνταγμα και στη χώρα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να δώσει τον τόνο μετά την ιστορική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Κυριακής, βάζοντας ως στόχο... την απόλυτη παντοδυναμία στις επόμενες κάλπες με στόχο να μπορεί η «γαλάζια» παράταξη να αλλάξει το Σύνταγμα και, γενικώς, να κάνει ό,τι θέλει κοινοβουλευτικά.


Μπορεί η κατεύθυνση αυτή να μην έχει γίνει επίσημη γραμμή, ακόμη, του κυβερνώντος κόμματος, όμως ήδη σημειώνονται οι πρώτες αντιδράσεις, με τον υπουργό Εξωτερικών να εκφράζει τη διαφοροποίησή του, μιλώντας για αλαζονεία και ζητώντας σεμνότητα.

Ο Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, δήλωσε με νόημα «για εμάς η πρόκληση είναι να μην επιδειχτεί η παραμικρή αλαζονεία. Προφανώς υπάρχουν διάφορες αντιλήψεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει μια αντίληψη που λέει να φτάσουμε στο 180 και από εκεί και πέρα να μπορούμε να αλλάξουμε και το σύνταγμα, να αλλάξουμε συνολικά το γίγνεσθαι στη χώρα. Εγώ θα προσυπέγραφα μια πολύ πιο σεμνή αντίληψη. Να κρατήσουμε ένα πολύ καλό ποσοστό, να έχουμε μια δεύτερη τετραετία, συνέχιση της πρώτης και να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα καλύτερο ευρωπαϊκό αύριο».


«Υπάρχει πάντα η παγίδα της αλαζονείας. Δεν υπάρχουν πολλές στιγμές στη ζωή που ένα κόμμα μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης αυξάνει το ποσοστό του. Έχουμε ένα πολύ μακρύ γενετικό υλικό που μας δίνει και την αίσθηση της ευθύνης και της σοβαρότητας που θα επιτρέψει να το διαχειριστούμε με επάρκεια και με σεμνότητα. Με τίποτα δε θεωρώ ότι έχω το 40% στην τσέπη μου. Είναι όλα απ' την αρχή» πρόσθεσε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.


Ανάμεσα σε άλλα έκανε λόγο για τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική κοινωνία προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τονίσει «εδώ φάνηκε καθαρά ότι η ελληνική κοινωνία θέλει ο Μητσοτάκης να παραμείνει πρωθυπουργός. Η ελληνική κοινωνία συντάχθηκε με την πρόταση Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας».


«Είναι φανερό ότι υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που θέλει να διαμαρτυρηθεί», όμως, όπως είπε: «Η ελληνική κοινωνία έκρινε ότι από τις επιλογές που είχε εμείς ήμασταν η καλύτερη και ασφαλέστερη».