Μεγάλα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, μικρή κεντρική συγκέντρωση...


 Φοβικά σύνδρομα στο κυβερνών κόμμα που επέλεξε τον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, στο Θησείο, για την κεντρική προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

O απερχόμενος πρωθυπουργός, την ώρα που... οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ούριο άνεμο στα πανιά της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε στους φίλους του κόμματος σε ένα μικρό χώρο με στενούς δρόμους λίγες ώρες πριν πέσει αυλαία στην προεκλογική εκστρατεία και τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση όλων των προεκλογικών δραστηριοτήτων.

Σε μια ισχνή συγκέντρωση που παρέπεμπε σε επαρχιακή πόλη, με εξαίρεση τα επιβλητικά τα πλάνα της Ακρόπολης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινδυνολόγησε ασύστολα λίγες ώρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.


Μάλιστα, συγκρινόμενη με τη χθεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του σκηνοθέτη, η εικόνα ήταν απογοητευτική για τον αρχηγό της Ν.Δ. που διεκδικεί να βρεθεί εκ νέου στην εξουσία.


Ο απερχόμενος πρωθυπουργός επιχείρησε έναν απολογισμό των τεσσάρων χρόνων που πέρασαν και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του για τα επόμενα τέσσερα.


Φυσικά, δεν παρέλειψε να κάνει ξεχωριστή αναφορά όσα είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες. «Άθελά του, ο κ. Κατρούγκαλος ομολόγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμείλικτος κυνηγός της μεσαίας τάξης» είπε και επανέλαβε πως η Κουμουνδούρου έχει κρυφή ατζέντα.