Επαναληπτικές εκλογές στην Τουρκία για την Προεδρία


 Με καταμετρημένο το 97,67% των εκλογικών τμημάτων, ο Ερντογάν, είχε ποσοστό 49,35% και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, 44,98%

Με την διαβεβαίωση ότι βρίσκεται «καθαρά μπροστά» αλλά μοιάζοντας να αποδέχεται πλέον πως τη διεξαγωγή δεύτερου γύρου, το αποτέλεσμα του οποίου θα «σεβαστεί», ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε ομιλία από το μπαλκόνι του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK), σε μεγάλο πλήθος οπαδών  του τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Τελικά αποτελέσματα στην Τουρκία

Ο 69χρονος Ερντογάν ανέφερε πως προηγείται με 2,6 εκατομμύρια ψήφους του αντιπάλου του, του 74χρονου Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου,

Ακόμη, ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η παράταξή του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών στην τουρκική Βουλή μαζί με τον εταίρο του, το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα MHP.

Κιλιτσντάρογλου: «Θα κερδίσουμε στον δεύτερο γύρο»

Νίκη «στον δεύτερο γύρο» των προεδρικών εκλογών, υποσχέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στους υποστηρικτές του, ο αντίπαλος του Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Αν το έθνος μας ζητήσει δεύτερο γύρο, θα τον δεχθούμε ευχαρίστως. Και θα τον κερδίσουμε οπωσδήποτε», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου περικυκλωμένος από εκπροσώπους των έξι κομμάτων του συνασπισμού.

Με πορτοκαλί χρώμα οι χώρες όπου οι τούρκοι ψήφισαν Ερντογάν
Με πορτοκαλί χρώμα Οι περιοχές που κέρδισε ο Ερντογάν