Το ολέθριο λάθος του Αλέξη Τσίπρα

0


 Δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ενδελεχή ενδοσκόπηση στον ΣυΡιζΑ για να καταλάβουν τις αιτίες της συντριβής.

Όταν ένας πρώην πρωθυπουργός αποκρύπτει και ακόμα χειρότερα, «ντρέπεται» για τα θετικά στοιχεία της διακυβέρνησης του ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει όλα τα αρνητικά, επαίσχυντα και επώδυνα, τότε η κατάρρευση είναι μονόδρομος.

Οι αιτίες της εκλογικής ήττας του ΣυΡιζΑ το 2019, είναι ξεκάθαρες:

Συμφωνία των Πρεσπών, νομός Κατρούγκαλου, υπερφορολόγηση Τσακαλώτου, τραγωδία στο Μάτι (συνυφασμένο πολιτικά με τη Δούρου).

Ποιες ήταν οι προμετωπίδες στην προεκλογική στρατηγική του ΣυΡιζΑ;

«Τι καλά που τα κάναμε με τις Πρέσπες», επειδή τις αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης. Κατρούγκαλος, Τσακαλώτος και Δούρου, επίσης στην πρώτη γραμμή.

Η απίστευτη προβοκάτσια Κατρούγκαλου λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Η απίστευτη προβοκάτσια Τσακαλώτου με το «παράλληλο νόμισμα», στο ζενίθ της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Η συνεχής παρουσία της Δούρου, που μπορεί να συσπειρώνει το μονοψήφιο, στενό κομματικό ακροατήριο του ΣυΡιζΑ, απωθεί όμως το σύνολο του υπολοίπου εκλογικού σώματος.

Όλα αυτά, μαζί με τις αυτοκτονικές επιλογές στο επικοινωνιακό πεδίο. Με τα «προσκυνήματα» στον Πειραιά, που ήταν κόκκινο πανί για όλους τους έντιμους ψηφοφόρους του ΣυΡιζΑ, τα μεσημεριανά, τα πρωινάδικα, η οικονομική αντιπαράθεση με μηδενικά επιχειρήματα και προμετωπίδα το πλαστό χαρτί του Σκέρτσου.

Ανατρέξτε στην εκπληκτική κριτική που άσκησε ο Βασίλης Βιλιάρδος της Ελληνικής Λύσης στην κυβέρνηση αναφορικά με την οικονομία, και θα καταλάβετε την χαοτική διαφορά. Μέχρι και οι εκπρόσωποι του ΣυΡιζΑ στα πάνελ, τον κοιτούσαν άφωνοι… Ακόμα και για το περιβόητο κλείσιμο των τραπεζών το 2015 ο συγκεκριμένος βουλευτής είχε απαντήσεις – καταπέλτη κατά της Νέας Δημοκρατίας, όταν οι Συριζαίοι επί τέσσερα χρόνια δεν είχαν τη δύναμη να αρθρώσουν λόγο και να απαντήσουν…

Ο ΣυΡιζΑ λοιπόν ανέδειξε όλα τα επώδυνα της διακυβέρνησης του, ενώ απέκρυψε και έδειξε μάλιστα ότι ντρέπεται για όλα τα θετικά!

Η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ – ΑΝΕΛ ήταν η πρώτη κυβέρνηση στη μεταπολίτευση που ανέτρεψε τις ισορροπίες στο Αιγαίο υπέρ της Ελλάδας. Η Τουρκία απεβλήθη από το πρόγραμμα των F 35 επί εκείνης της κυβέρνησης. Η αναβάθμιση των F 16 σε Viper με τους πλέον επωφελής όρους που έχουν υπογραφεί ποτέ σε αμυντική συμφωνία, έγινε εκείνη την εποχή.

Για πρώτη φορά, το 2016, το ΝΑΤΟ υπεράσπισε τα σύνορα της Ελλάδας με την ευρηματική κίνηση του τότε υπουργού άμυνας Πάνου Καμμένου. Ο οποίος με αφορμή την προσφυγική κρίση, προώθησε την συμφωνία ενίσχυσης της Frontex με τις νατοϊκές δυνάμεις! Ενώ παράλληλα επέτυχε την απαγόρευση εισόδου των τουρκικών πλοίων εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ακυρώνοντας την πράξη την περιβόητη νέα δομή του ΝΑΤΟ που άφησε παρακαταθήκη η κυβέρνηση Σημίτη.

Παρά τις σφοδρές διαμαρτυρίες της Τουρκίας, η συμφωνία υπεγράφη, τα νατοϊκά πλοία για πρώτη φορά αναγνώρισαν την εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο, όπως ακριβώς την ορίζει η Ελλάδα, διότι λειτουργούσαν ως προέκταση της Frontex, η οποία φυσικά ως ευρωπαϊκός θεσμός, ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις του κράτους – μέλους! Με απλά λόγια, ακόμα και στα Ίμια οι επιχειρήσεις γινόταν υπό ελληνική διοίκηση, μια πραγματική κοσμογονία!

Επιπλέον, για πρώτη φορά επί εκείνης της κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ασκούσαν «επιθετική άμυνα» έναντι οποιασδήποτε απόπειρας εισβολής και όχι μόνο. Πραγματικά πυρά, κομμένα καλώδια στα ερευνητικά, και άλλες, άγνωστες επιχειρήσεις. Οπωσδήποτε, το πως «εξαφανίστηκαν» 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες από την Ελλάδα εώς το 2018, δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να ειπωθεί δημόσια…

Και όμως, δεν υπήρχε ούτε ένα στέλεχος του ΣυΡιζΑ για να παραθέσει τα συγκεκριμένα αδιάσειστα γεγονότα στον προεκλογικό διάλογο! Κάθονταν να απολογούνται γιατί δεν ψήφισαν για τα επιπλέον 6 Ραφάλ και – ανήκουστο! – την συμφωνία με της Ηνωμένες Πολιτείες! Δηλαδή, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης η οποία κατάφερε να επιβάλει τον εθνικής σημασίας αγωγό East Med ως νόμο του αμερικανικού κράτους, βρίσκονταν απολογούμενοι έναντι της κυβέρνησης που έδωσε τα πάντα στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο δεν έλαβε αντάλλαγμα, αλλά απεμπόλησε τον συγκεκριμένο αγωγό παρά την υπογραφή της! Μιλάμε για τον ορισμό της πολιτικής αυτοχειρίας…

Το «όχι που έγινε ναι», Το νέο «αχρείαστο μνημόνιο»

Άλλη μία επωδός στην οποία οι εκπρόσωποι του ΣυΡιζΑ απαντούσαν με στεναγμούς και αφωνία. Η δήθεν κωλοτούμπα στο δημοψήφισμα του 2015, υπήρξε μία αριστοτεχνική προπαγάνδα του συστήματος Μητσοτάκη, την οποία φαίνεται ότι την πίστεψαν ακόμα και οι Συριζαίοι! Δεν βρέθηκε ούτε ένας εκπρόσωπος του ΣυΡιζΑ με κάποιο αντίτυπο του ψηφοδελτίου στο δημοψήφισμα, για να ρωτά τους εκπροσώπους του Μητσοτάκη, που ακριβώς βλέπουν την κωλοτούμπα.

Το ίδιο ισχύει και για το «νέο αχρείαστο μνημόνιο» που έφερε ο Τσίπρας! Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψεύδος, μεγαλύτερος λαϊκισμός. Δυστυχώς, η ανικανότητα του ΣυΡιζΑ να ενημερώσει τα στελέχη του τι προέβλεπε το μνημόνιο Σαμαρά – Βενιζέλου, τι προέβλεπε το σχέδιο Γιούνκερ το οποίο καταψηφίστηκε στο δημοψήφισμα και την εντέλει υπέγραψε ο Τσίπρας, κατέστησαν τους εκπροσώπους του, έρμαια στην προπαγάνδα Μητσοτάκη!

Η αλήθεια είναι ότι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος είχαν υπογράψει δεσμεύσεις για μέτρα της τάξεως των 26 δις. Το σχέδιο Γιούνκερ ήταν καλύτερο ακόμα και από το μνημόνιο του 2012, προβλέποντας μέτρα της τάξεως των 18 δις. Και τα δύο μνημόνια, απαιτούσαν την δέσμευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας, σε μία εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο!

Το «μνημόνιο Τσίπρα» όμως, επέτυχε μέτρα ύψος 8 δις, διαγράφοντας ουσιαστικά 18 δεις υποχρεώσεων που θα οδηγούσαν μαθηματικά την Ελλάδα στη χρεοκοπία και την κοινωνία στην εξαθλίωση. Επιπλέον, με το εφεύρημα του υπερταμείου, κατάφερε να υπερασπίσει την δημόσια περιουσία, αφού αντί για το 100%, εισήλθε το 50%, εκ της οποίας, το 25% θα πήγαινε προς πώληση, ενώ το υπόλοιπο 25% προς εκμετάλλευση. Και φυσικά η έδρα του υπερταμείου είναι στην Ελλάδα και όχι στο Λουξεμβούργο…

Οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός σε κάποια πολιτισμένη χώρα, τα ανωτέρω θα τα είχε ως επίτευγμαΕδώ οι εκπρόσωποι του ΣυΡιζΑ προσπαθούσαν να δικαιολογηθούν, αδυνατώντας ακόμα και να απαντήσουν στο άλλο Γκέμπελιστικό επιχείρημα περί του περιβόητου mail Χαρδούβελη! Δεν γνώριζαν ότι το mail Χαρδούβελη δεν αναφερόταν φυσικά σε ολοκλήρωση του μνημονίου το 2015, αλλά στο κλείσιμο της αξιολόγησης του 2013 η οποία δύο χρόνια μετά δεν είχε κλείσει!

Εκτός από το mail Χαρδούβελη, εκκρεμούσαν 26 δις μέτρων τα οποία είχαν υπογραφεί από την κυβερνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ως απόρροια του μνημονίου του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά φυσικά οι εκπρόσωποι του ΣυΡιζΑ δεν το γνώριζαν για να το πουν και γινόταν σάκος του μποξ…

Το θαύμα του τουρισμού ξεκίνησε το 2015 με την Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλης Κόκκαλης έκανε εξαιρετική δουλειά στο αγροτικής ανάπτυξης, η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ – ΑΝΕΛ έμεινε στην ιστορία ως η κυβέρνηση με την λιγότερη επιβάρυνση του δημόσιου χρέους, παρότι είχε παραλάβει το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στην ιστορία της Ελλάδας!

Επίσης, επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα είχε γίνει κέντρο διελεύσεων των μεγαλύτερων ηγετών του πλανήτη. Επί Κυριάκου Μητσοτάκη, περιμένουμε να κάνουμε καμιά έκθεση στον καλλιτέχνη Ράμα, την ώρα που εξοντώνει Βορειοηπειρώτες…

Ακόμα και η περιβόητη ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, προβάλλεται ως μεγάλο επίτευγμα Μητσοτάκη, ενώ ήταν η πρόσκληση για τα 200 χρόνια της εθνεγερσίας, που θα λάμβανε οποιοσδήποτε πρωθυπουργός κι αν ήταν στην κυβέρνηση! Ακόμα και ο Κουτσούμπας! Πράγμα που φυσικά επίσης δεν το γνώριζαν οι Συριζαίοι που έβγαινα στα πάνελ…

Αυτά φυσικά δεν ακούστηκαν πουθενά στην προεκλογική εκστρατεία, με αποκλειστική ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα.

Αντίθετα, η ελληνική κοινωνία έβλεπε έκθαμβη απέναντι στον Μητσοτάκη, την Ντόρα τον Άδωνι και τον Βορίδη, να παρατάσσονται ο Φίλης μιλώντας για Πρέσπες του Αιγαίου, ο Μπίστης, ο Τζουμάκας, ο Κατρούγκαλος, η Δούρου, ο Ηλιόπουλος, ο Βασιλειάδης κλπ.

Για τον τελευταίο φυσικά περιττεύει οποιοδήποτε σχόλιο, καθώς όπως αποκαλύφθηκε από το ηχητικό που κατατέθηκε στην εξεταστική επιτροπή για την δήθεν σκευωρία Novartis, ως γενικός γραμματέας κατά της διαφθοράς, συζητούσε με ελεγχόμενο για διαφθορά, δίνοντας του μάλιστα στοιχεία για τους Έλληνες εισαγγελείς που τον διερευνούσαν!

Το γιατί τον προστάτευσε η Ν.Δ., είναι παραπάνω από εμφανές.

Για να μην πούμε τις αριστερές κορώνες που ακούγονταν από τους εκπροσώπους αλλά και τον ίδιο τον Τσίπρα, οι οποίοι πραγματικά είχαν πιστέψει πως τα εκατομμύρια Έλληνες που τους εμπιστεύτηκαν, ήταν «μεταλλαγμένοι αριστεροί»! Όταν ο πρώην πρωθυπουργός και εκ νέου υποψήφιος για την πρωθυπουργία βγαίνει και ανακοινώνει στην ελληνική κοινωνία ότι θα νομιμοποιήσει την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ίσως οι 20 μονάδες διαφοράς να είναι και λίγες. Ειδικά όταν παρόμοια πράγματα λέει και ο Κυριάκος, αλλά ουδείς τα άκουσε…

Τέλος, η περιβόητη ατάκα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος χαρακτήρισε τον άνθρωπο που τον έκανε πρωθυπουργό και τον έσωσε από την συντριβή του 2019, ως «αναγκαίο κακό», Δείχνει ότι μάλλον ντρέπεται που υπήρξε πρωθυπουργός. Λογικό είναι λοιπόν, να καταλήξει κομματάρχης…

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)