ΚΟΒ Πάρου για το εργατικό δυστύχημα: Κανείς να μην συνηθίσει αυτήν τη βάρβαρη πραγματικότητα

Ανώνυμος

 


Ανακοίνωση για τον θάνατο ενός υδραυλικού που έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια εργασιών σε χώρο νεοαναγειρόμενης οικοδομής εξέδωσε η ΚΟΒ Πάρου του ΚΚΕ.

Στο εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή 19 Μαΐου στην Πάρο και είχε σαν αποτέλεσμα ένας υδραυλικός περίπου 40 ετών να χάσει τη ζωή του, κατά τη διάρκεια εργασιών σε χώρο νεοαναγειρόμενης οικοδομής στο Πίσω Λιβάδι, αναφέρεται με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΟΒ Πάρου του ΚΚΕ.

Ο υδραυλικός, ενώ πραγματοποιούσε εργασίες εντός χώρου εκσκαφής στο χώρο της οικοδομής καταπλακώθηκε από έδαφος που υποχώρησε. Αμέσως έγινε προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό του, αλλά όταν βρέθηκε διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός.

Η ΚΟΒ Πάρου εκφράζει τα συλλυπητήριά της για το θάνατο του άνδρα ωστόσο σημειώνει πως «τέτοια δυστυχήματα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία», αλλά οφείλονται στην «παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς σε συνδυασμό με το καθημερινό άγχος και την πίεση που νιώθει κάθε εργαζόμενος και αυτοαπασχολούμενος για να ανταποκριθεί στην ακρίβεια και στις απαιτήσεις της καθημερινότητας δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ανθρώπινη ζωή».

Τέλος γίνεται λόγος για οργάνωσή σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο «για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα» και «κανένας δεν πρέπει να συνηθίσει σε αυτήν τη βάρβαρη πραγματικότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του σαραντάχρονου υδραυλικού που έχασε τη ζωή του το απόγευμα της παρασκευής σε εργατικό δυστύχημα σε οικοδομή στο Πίσω Λιβάδι.

Τέτοια δυστυχήματα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η εντατικοποίηση της εργασίας, η παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς σε συνδυασμό με το καθημερινό άγχος και την πίεση που νιώθει κάθε εργαζόμενος και αυτοαπασχολούμενος για να ανταποκριθεί στην ακρίβεια και στις απαιτήσεις της καθημερινότητας δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Κανένας δεν πρέπει να συνηθίσει σε αυτήν την βάρβαρη πραγματικότητα. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά με δραματικό τρόπο πως η ανθρώπινη ζωή είναι κόστος στο βωμό των κερδών και της περιβόητης ανάπτυξης.

Επιβεβαιώνεται πόσο μακριά είναι από την εξασφάλιση των σύγχρονων αναγκών κάθε εργαζόμενου, η αντιλαϊκή πολιτική που ψηφίζουν και εφαρμόζουν ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ. Χρειάζεται τώρα οργάνωσή σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο σε σύγκρουση με τα συμφέροντά μεγαλοξενοδόχων και μεγαλοκατασκευαστών, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα

cnn.gr