Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά επτά οι προεκλογικές βόλτες Μητσοτάκη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

 
Έκθετος ακόμη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, το οποίο και έχει μετατρέψει σε προσωπικό του μεταφορικό. Και ας δήλωνε λίγο πριν τις εκλογές του 2019, ότι δεν υπάρχει λόγος να μετακινείται ο πρωθυπουργός με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αν είναι είναι ανάγκη!


Η χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους είναι επιβεβλημένη για να μεταφέρει τον Πρωθυπουργό εντός και εκτός Ελλάδος, μόνο για τα θεσμικά του ταξίδια, στα οποία και εκπροσωπεί τη χώρα και όχι τον εαυτό του ή το κόμμα του.


Βεβαίως η προεκλογική εκστρατεία Μητσοτάκη μάλλον είναι ανάγκη και μάλιστα… επιτακτική, καθώς ούτε μια, ούτε δυο, αλλά επτά είναι οι φορές που το χρησιμοποίησε για να μεταβεί σε προορισμούς ανά την Ελλάδα που είχε προγραμματίσει εμφανίσεις του.


Εκτός από τη σημερινή του μετάβαση στην Κεφαλονιά και σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα μέσω της πλατφόρμας Flight Aware, o Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ανακήρυξη των εκλογών έχει επισκεφτεί με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος:


1. 31/3/2023 Αλεξανδρούπολη (σε εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης με ανάδοχο για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο)


2. 5/4/2023 Ιωάννινα (επισκέψεις σε έργα και παραγωγικές μονάδες της περιοχής – Ομιλία στο ξενοδοχείο Du Lac)


3. 10/4/2023 Θεσσαλονίκη (επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας Ανάπτυξης, περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης)


4. 19/4/2023 Κέρκυρα (επισκέφθηκε χώρους πολιτισμού και τουριστικές υποδομές)


5. 22/4/2023 Χανιά (Περιοδεία σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο – ομιλία στο Παλιό Λιμάνι Χανίων)


6. 27/4/2023 Καβάλα (περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες)


7. 4/5/2023 Κεφαλλονιά (επισκέφτηκε το Ληξούρι και το Αργοστόλι)