Το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι και πάλι λαμπερό

Ανώνυμος

 


Το Ράλλυ Ακρόπολις γιορτάζει φέτος τα 70 του χρόνια και στα πλαίσια αυτής της επετείου στη διαδρομή του διατηρούνται ή και επανέρχονται διάσημες ειδικές που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον Εθνικό μας αγώνα.

Ειδικές όπως η Ελάτεια, η Παύλιανη, οι Καρούτες, το Ελευθεροχώρι και ο Ταρζάν που είναι γνωστές και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας.

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ενώ όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια, μετά τη διεξαγωγή μίας υπερειδικής τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν στο Λουτράκι.

Από εκεί θα ξεκινήσουν το καθαρά αγωνιστικό μέρος το πρωί της Παρασκευής, με τις ε.δ. «Λουτράκι» και «Πίσια».

Το πέρασμα στις ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας και στη Λαμία, που θα αποτελέσει και πάλι το επίκεντρο του αγώνα, θα γίνει μέσω της ειδικής διαδρομής «Λιβαδειά», που κέρδισε συμμετέχοντες και θεατές πέρυσι, και εν συνεχεία μέσω της μεγάλης εκδοχής της ε.δ. «Ελάτεια», που με μήκος 28,32 χλμ. θα τερματίζει πριν το Ρεγκίνι.

Η απαιτητικότερη ημέρα του αγώνα, με συνολικό μήκος ειδικών τα 141,40 χιλιόμετρα, προμηνύεται το Σάββατο, με τη διεξαγωγή από δύο φορές των «Παύλιανη», «Καρούτες» και «Ελευθεροχώρι».

Την Κυριακή, με τον «Ταρζάν» να έχει πλέον εδραιώσει τη θέση του στη σύγχρονη διαδρομή του αγώνα, αξίζει να αναφερθεί η προσθήκη της ε.δ. «Γραμμένη» στο ωράριο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023. Μάλιστα, η ειδική διαδρομή που τελευταία φορά ενσωματώθηκε στον αγώνα το 2005 θα είναι και η Power Stage αυτής της χρονιάς.

Αναλυτικά το ωράριο όπως και οι πρώτες απαραίτητες πληροφορίες για τον αγώνα βρίσκονται στο Rally Guide 1, που είναι αναρτημένο στο www.acropolisrally.gr.

πηγή acropolisrally.gr