Η τεχνολογία «καταργεί» 83.000.000 θέσεις εργασίας...

0

 
Ξεχάστε ταμίες τραπεζών και υπαλλήλους γραφείου...

Ανακατατάξεις μεγάλης κλίμακας στην αγορά εργασίας προβλέπει για τα επόμενα χρόνια το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), ο οργανισμός που είναι γνωστός για το ετήσιο... φόρουμ που διεξάγει στο Νταβός της Ελβετίας.

Σε έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα το Φόρουμ τονίζει ότι μία στις τέσσερις θέσεις εργασίας πρόκειται να αλλάξει μέσα στα πέντε επόμενα χρόνια.

Περίπου 69 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και 83 εκατομμύρια θα καταργηθούν μέχρι το 2027, σύμφωνα με την ίδια πηγή, με αποτέλεσμα μια καθαρή μείωση κατά 2% της τρέχουσας απασχόλησης, σύμφωνα με την έκθεση με τίτλο «The Future of Jobs» («Το μέλλον των θέσεων εργασίας»).


Η έρευνα βασίζεται σε δεδομένα από περίπου 800 εταιρείες που απασχολούν περισσότερους από 11 εκατομμύρια εργαζομένους και χρησιμοποιεί δεδομένα για 673 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης.


Η τεχνολογία και η ψηφιοποίηση είναι αυτές που προκαλούν τόσο τη δημιουργία όσο και την κατάργηση θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τη σύνοψη της έρευνας. «Η πρόοδος στη χρήση της τεχνολογίας και η αύξηση της ψηφιοποίησης θα προκαλέσουν σημαντικές ανακατατάξεις στην αγορά εργασίας», αναφέρεται ακόμη.


Ταχύτερα θα καταργηθούν οι ρόλοι που μπορούν να αυτοματοποιηθούν, όπως αυτοί των ταμιών τραπεζών και άλλων υπαλλήλων γραφείου, ενώ αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση για ειδικούς στην τεχνητή νοημοσύνη και την κυβερνοασφάλεια, σύμφωνα με την ίδια πηγή...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)