Μιανμάρ: Τουλάχιστον 41 νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Μόκα

newstik
0

 Περίπου 100 άλλοι άνθρωποι αγνοούνται

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το πέρασμα του κυκλώνα Μόκα στο κρατίδιο Ραχίν της Μιανμάρ, ανακοίνωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν 17 νεκροί», δήλωσε ο Κάρλο, αξιωματούχος του χωριού Μπου Μα, δύο ημέρες μετά το πέρασμα του Μόκα.

«Θα υπάρξουν και άλλοι νεκροί διότι περισσότεροι από εκατό άνθρωποι αγνοούνται», πρόσθεσε ο ίδιος.Οι 17 νεκροί προστίθενται στους 24 για τους οποίους έκαναν λόγο αξιωματούχοι στο γειτονικό χωριό Χάουνγκ Ντόκε Καρ.

Οι επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας στη Μιανμάρ έχουν ανακοινώσει από την πλευρά τους ότι υπάρχουν πέντε νεκροί και αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών, ενώ ζημιές έχουν υποστεί 864 σπίτια και 14 νοσοκομεία ή κλινικές.

Με ανέμους που έφταναν έως τα 195 χιλιόμετρα την ώρα, ο ισχυρότερος κυκλώνας που έχει καταγραφεί στην περιοχή εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία, ο Μόκα, έπληξε την Κυριακή τη Σίτουε, πρωτεύουσα του κρατιδίου Ραχίν, και το Κοξ Μπαζάρ στο Μπανγκλαντές, όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι πρόσφυγες Ροχίνγκια.

Η επικοινωνία με τη Σίτουε, όπου ζουν περίπου 150.000 άνθρωποι, παρέμενε δύσκολη χθες, Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες δεν επιτρέπουν να εκτιμηθεί ακόμη το εύρος των ζημιών στο κρατίδιο Ραχίν, όπου ζουν κυρίως μέλη της μειονότητας των Ροχίνγκια.

«Οι πρώτες πληροφορίες μας αφήνουν να εννοηθεί ότι οι ζημιές είναι σοβαρές», είχε υπογραμμίσει την Κυριακή το βράδυ το γραφείο συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).


protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)