Ιταλία: Έκτακτη βοήθεια 2 δισ. ευρώ για τις καταστροφικές πλημμύρες

Ανώνυμος

 


Την παροχή έκτακτης βοήθειας ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι, για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες και η σφοδρή κακοκαιρία στην Εμίλια Ρομάνια.

Όπως δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, στα κύρια μέτρα συμπεριλαμβάνεται η καταβολή, από μέρους του κράτους, των μισθών των εργαζομένων που θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής, για διάστημα ενενήντα ημερών.

Για τον σκοπό αυτό διετέθησαν 580 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, μέχρι τον Αύγουστο, θα παγώσει η καταβολή φόρων από τους κατοίκους της περιφέρειας. Διατίθενται, επίσης, πάνω από είκοσι εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών σε σχολεία και άλλα διακόσια εκατομμύρια για το ταμείο φυσικών καταστροφών.Μεταξύ των άλλων, ειδική στήριξη εγκρίθηκε από τα υπουργεία Τουρισμού και Αθλητισμού, ενώ πρόκειται να αυξηθεί κατά ένα ευρώ, προσωρινά, η τιμή του εισιτηρίου όλων των μουσείων της Ιταλίας, με στόχο την διάσωση των έργων τέχνης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Εμίλια Ρομάνια.


Προβλέπεται νέα βοήθεια για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Συνεργάστηκαν όλοι οι υπουργοί, η κυβέρνησή μας κατάβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι. Πρόσθεσε, δε, ότι «στην συνέχεια θα υπάρξει δεύτερη φάση, με νέα κονδύλια για την ανοικοδόμηση».

Ο δε περιφερειάρχης της Εμίλια Ρομάνια, Στέφανο Μπονατσίνι, ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Ρώμης για την άμεση δραστηριοποίηση και τόνισε:

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχασαν τα πάντα επιχειρήσεις που καταστράφηκαν ολοσχερώς ή μερικώς. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για την ανοικοδόμηση, με κύρια έμφαση σε τρία σημεία: τις υποδομές και τους δρόμους, την αποφυγή νέων κατολισθήσεων και την αντιμετώπιση των συνεπειών τους, όπως και τον συνεχή, αποτελεσματικό καθαρισμό ποταμών και χειμάρρων

larissanet.gr