Διδυμότειχο: Συνταξιούχος πήρε από λάθος αναδρομικά 2.536 ευρώ και καλείται να τα επιστρέψει με τόκο

Ανώνυμος

 


Η συνταξιούχος στο Διδυμότειχο καλείται να επιστρέψει τα αναδρομικά που μπήκαν σε τραπεζικό λογαριασμό από λάθος. Το θέμα όμως είναι ότι καλείται να πληρώσει και τους τόκους…

Απίστευτη ταλαιπωρία για συνταξιούχο που από λάθος καλείται να επιστρέψει αναδρομικά που έχει λάβει αλλά με τόκο. Η κυρία Ματίνα πήρε την αύξηση του 7,75% και μαζί με αυτή και κάποια αναδρομικά της τάξεως των 2.536 ευρώ. Τον Μάιο ωστόσο η σύνταξη ήρθε μειωμένη και έλαβε 596 ευρώ, σχεδόν 190 ευρώ λιγότερα.

Όταν η ίδια κάλεσε στον ΕΦΚΑ την ενημέρωσαν πως της έβαλαν κατά λάθος κάποια χρήματα και θα της τα παρακρατούν μήνα μήνα μέχρι να φτάσει το ποσό που έλαβε. Σαν να μην έφτανε αυτό, της είπα πως αυτά τα χρήματα θα φορολογηθούν και θα έχει και κάποιο τόκο οπότε θα πρέπει να λάβει πίσω ο ΕΦΚΑ 3.316 ευρώ


Η καταγγέλλουσα μίλησε στο Mega για την ταλαιπωρία που υπέστη. «Το ποσό που μού ήρθε δεν μου έκανε εντύπωση, πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι είναι αναδρομικά», είπε αρχικά. «Μπήκε η σύνταξη του Μάιου και είδα ότι ήταν λιγότερα τα λεφτά και εκεί πήρα τηλέφωνο και μου είπα ότι έχει γίνει λάθος.

Πήγα προχθές στον ΕΦΚΑ, μου έβγαλαν το ποσό, εγώ πρέπει να τα πληρώσω, δεν είχα καμία ενημέρωση, και μου τα κρατάνε χωρίς να ξέρω για πόσο καιρό θα πληρώνω και τι μου χρεώνουν. Και μου βάζουν 3000 ευρώ και πάνω. Θέλουν να μου πάρουν μία σύνταξη. Γιατί; Αφού δεν έκανα εγώ το λάθος. Εγώ θέλω να τα δώσω όλα τα λεφτά μαζεμένα αλλά δεν θέλω να μου κρατήσουν ούτε ένα ευρώ από τη σύνταξη. Τους το είπα αυτό αλλά μου είπαν ότι δεν είναι θέμα ΕΦΚΑ, αυτά τα βγάζουν ιδιωτικές εταιρείες, έτσι μου είπαν. Εγώ πού να απευθυνθώ;», συμπλήρωσε η κ. Ματίνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega που επικοινώνησε με τον ΕΦΚΑ, ανέφεραν ότι πράγματι έχουν μπει τα χρήματα από λάθος, επικοινώνησαν με το αρμόδιο τμήμα του Διδυμοτείχου και είπαν ότι εξετάζουν την περίπτωση και δεσμεύονται τις επόμενες μέρες, ότι θα καλέσουν την κ. Ματίνα να επιστρέψει το ακριβές ποσό που έλαβε χωρίς τον τόκο.

πηγή: newsit.gr