Από τη δημαγωγία στη συκοφαντία...


 Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 21ης Μαΐου μπαίνουν κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί και ο πρωθυπουργός φαίνεται πως... αποφάσισε να ανεβάσει στα άκρα τους τόνους της αντιπαράθεσης, προχωρώντας σε προκλητικές δηλώσεις και στρεψοδικίες.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για όλη, σχεδόν, την ατζέντα κατά την παρουσία του στο OPEN και επανέλαβε μεν όλη κεντρική «γαλάζια» γραμμή που στηρίζεται εμμονικά στο 2015, αλλά πήγε κι ένα βήμα παραπέρα.

Απορρίπτοντας αλαζονικά το πρόγραμμα 50 ημερών του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι «τα μισά από αυτά αν ήθελε να κάνει, η χώρα θα χρεοκοπούσε σε έναν μήνα», εκβιάζοντας ωμά τους ψηφοφόρους με ακατάσχετη κινδυνολογία.

Εκτιμώντας αυθαίρετα το κόστος των προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα 70 δισ. ευρώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε «να μας πει πού θα τα βρει. Τα μισά από αυτά αν ήθελε να τα κάνει, η χώρα θα χρεοκοπούσε σε ένα μήνα» και προσθέτοντας ότι «αυτά που τάζει είναι παντελώς ανεφάρμοστα».

Εκεί, όμως, που ξεπέρασε τα όρια ήταν όταν ισχυρίστηκε ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Γιάνης Βαρουφάκης προσπαθούν να ψαρέψουν ψήφους στα νερά της Ακροδεξιάς. 

Με πρόφαση τις εξελίξεις για το κόμμα Κασιδιάρη, ο πρωθυπουργός που με συνεχείς παλινωδίες (σ.σ. συνεπικουρούμενος από τον υπουργό Εσωτερικών του) προσπαθεί να αποκλείσει το μόρφωμα από το να κατέβει στις εκλογές ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 χαϊδεύουν τα αυτιά των ακραίων της Δεξιάς.

Μάλιστα, για να στηρίξει το επιχείρημά του ανέφερε ότι «ο κύριος Τσίπρας δεν τόλμησε καν να καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για να υπερασπιστεί την θέση που πιστεύω ότι εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτών, ότι δηλαδή το κόμμα των φονιάδων και του μαχαιροβγάλτη που δολοφόνησε έναν αθώο άνθρωπο δεν πρέπει να είναι ουσιαστικά στη Βουλή. Γιατί το έκανε αυτό; Γιατί δεν κατέθεσε υπόμνημα; Γιατί θέλει να το παίζει δίπορτο».

Δεν εξήγησε, όμως, για ποιον λόγο η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., τα κόμματα δηλαδή που ψήφισαν την τροπολογία που πέρασε από σαράντα κύματα, κατέθεσαν υπομνήματα στο παρά πέντε. 

Ανάμεσα σε άλλα, ο πρωθυπουργός με ύφος χιλίων καρδιναλίων αμφισβήτησε τα στοιχεία του ΟΟΣΑ περί μείωσης στους μισθούς άνω του 7%, λέγοντας ότι ο οργανισμός κάνει λάθος και ισχυριζόμενος ότι τα εισοδήματα αυξήθηκε, αλλά τα... ροκάνισε ο πληθωρισμός. Έσπευσε, άλλωστε, να αποκαλέσει ξανά παγκόσμια πρόβλημα την πληθωριστική κρίση και να ξεμπερδέψει έτσι από τις όποιες ευθύνες. 

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ξανά όχι σε 13η σύνταξη, σε μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και σε μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα...

efsyn.gr