Τουρκία: Στις 17:02 κλείνουν οι κάλπες – Αδιαφιλονίκητο φαβορί ο Ερντογάν – «Παλεύει» ο Κιλιντσντάρογλου

Ανώνυμος
0

 


Στις κάλπες προσέρχονται οι Τούρκοι πολίτες, για να εκλέξουν τον πρόεδρό τους για τα επόμενα 5 χρόνια. Οι κάλπες κλείνουν στις 17:02. Αδιαφιλονίκητο φαβορί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- θα παρατείνει τα 21 χρόνια που βρίσκεται ήδη στην εξουσία.

Τελευταία ευκαιρία για τον Κεμάλ Κιλιντσντάρολγου, που προσπαθεί εδώ και 13 χρόνια να τον ανατρέψει. «Κλειδί» για το εκλογικό αποτέλεσμα οι ψηφοφόροι που δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο, οι αναποφάσιστοι και οι ψηφοφόροι του -ηττημένου στον 1ο γύρο- Σινάν Ογάν.

Υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου τον επευφημούν κατά την άφιξή του σε εκλογικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Προσήλθε με τη σύζυγό του Εμινέ, στο γυμνάσιο όπου ψηφίζει κάθε φορά και θεωρεί… γούρικο. Κάλεσε ξανά τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, μοίρασε χαρτζιλίκι στα παιδιά και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το υψηλό ποσοστό συμμετοχής.

Τουρκία: Στις 17:00 κλείνουν οι κάλπες – Αδιαφιλονίκητο φαβορί ο Ερντογάν – «Παλεύει» ο Κιλιντσντάρογλου

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτός και ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με τη σύζυγό του σε εκλογικό κέντρο της Άγκυρας. Κατήγγειλε ότι οι εκλογές διεξάγονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω προσπαθειών για εξαπάτηση και ζήτησε να απαλλαγεί η Τουρκία από το αυταρχικό καθεστώς.

Τουρκία: Στις 17:00 κλείνουν οι κάλπες – Αδιαφιλονίκητο φαβορί ο Ερντογάν – «Παλεύει» ο Κιλιντσντάρογλου

Σε κοντέινερ ψηφίζουν οι πολίτες στις πληγείσες από τον φονικό σεισμό περιοχές. Πολλά ζευγάρια έδωσαν προτεραιότητα στην κάλπη πριν περάσουν βέρες, ενώ δεν έλειψαν και οι προτάσεις γάμου που επισημοποιήθηκαν με σφραγίδα επί του ψηφοδελτίου. Τις εντυπώσεις όμως έκλεψε η γυναίκα που πήγε να ψηφίσει με το… αρνάκι της, ο άνδρας που ψήφισε και στον δεύτερο γύρο με παπαγάλο και παραδοσιακή φορεσιά και ο τούρκος … σπάιντερμαν.

Tο διακύβευμα του δεύτερου γύρου είναι οι 8,3 εκατ. ψηφοφόροι που απείχαν στον πρώτο γύρο, μολονότι η συμμετοχή άγγιξε το 88%. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι αναποφάσιστοι τους οποίους διεκδικούν τόσο ο Ερντογάν, όσο και ο Κιλιτσντάρογλου. Οι περίπου 200.000 πρόσφυγες από την Συρία που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα ψήφου ως τούρκοι υπήκοοι είναι πιο πιθανό να ψηφίσουν Ερντογάν, αφού ο Κιλιτσντάρογλου προκειμένου να προσελκύσει εθνικιστικές ψήφους δεσμεύθηκε να τους εκδιώξει. Με τη λίρα σε ιστορικό χαμηλό οποίος κυβερνήσει θα αναλάβει μια οικονομία σε δεινή κατάσταση και όποιος χάσει, πιθανόν να μην έχει ξανά την ευκαιρία να ανακάμψει.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)