Οργή οδηγών ταξί στη Ρόδο από την έλευση της Uber...


 Μαζικές κινητοποιήσεις ξεκινούν οι επαγγελματίες του κλάδου και προειδοποιούν με μηνύσεις μετά από την έναρξη της λειτουργίας της πλατφόρμας Uber στο νησί ενόψει της τουριστικής σεζόν.

Ξεχειλίζει η οργή των οδηγών και ιδιοκτητών ταξί στη Ρόδο, οι οποίοι έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα έξω από το δημαρχείο του νησιού, απειλώντας με μηνύσεις και ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος...

Ο λόγος είναι η έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής Uber στο νησί (αλλά και στην Κέρκυρα) και μάλιστα την ώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος σε ένα μέρος που αποτελεί μια από τις ναυαρχίδες του κλάδου.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ταξί Ρόδου, Θεοδόσης Καστανίδης, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί «Ρόδος», Σάββας Χατζηγεωργίου καθώς και ο πρόεδρος του Ράδιο ταξί «Διαγόρας» κ. Ευστρατίου βρέθηκαν μαζί με τους δικηγόρους τους στο τμήμα Τροχαίας του νησιού.

«Ήρθε μία Εταιρία η οποία λέει ότι είναι νόμιμη και δουλεύει με 36 ευρώ και πριν λίγο σταματήσαμε ένα αυτοκίνητο το οποίο έφερε από το Φαληράκι εδώ με 20 ευρώ και έχουμε αποδεικτικά στοιχεία με κινητό ξένης τουρίστριας ότι πήγε από το Paradise στο αεροδρόμιο με 20 ευρώ», εξήγησε στην Ροδιακή ο Θεοδόσης Καστανίδης.

Χαρακτηριστικά σημείωσε πως «αυτό το το δουλεύω με 36 ευρώ δεν υπάρχει. Ένα πράγμα θα πω: αυτοί θα φύγουνε, πολύ γρήγορα, νύχτα από το νησί μας. Δουλεύουνε παράνομα εκατό τοις εκατό». «Έχουμε αποδεικτικά στοιχεία, η δικηγόρος μας είναι μέσα (σ.σ. στην Τροχαία), κάνει μηνύσεις. Να φύγουνε γρήγορα από το νησί μας. Δεν θα διαλύσουν τον τουρισμό», είπε για να συνεχίσει: «Ή αυτοί ή εμείς»!

Με την σειρά του, ο Βαγγέλης Διακοσταμάτης, γραμματέας του Συνδέσμου, προειδοποιεί πως οι κινητοποιήσεις τους θα είναι μεγαλύτερες και από αυτές του 2011!

Με παρατεταγμένα τα αυτοκίνητά τους στην πλατεία του δημαρχείου Ρόδου, οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί δίνουν τον τόνο της αποφασιστικότητας τους αφού δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν εάν δεν διώξουν την Uber από το νησί.