Από το «είμαστε παιδιά των Οθωμανών» και «οθωμανική επαρχία», ως το Turkaegean, μια Κυβέρνηση Μητσοτάκη δρόμος

 
Να μη μας κάνει τίποτα εντύπωση από τα όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα, καθώς όπως διαπιστώνεται από καιρό εις καιρό, όλα είχαν τον προάγγελό τους.

Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τη χώρα του ως «οθωμανική επαρχία», η οποία μετατράπηκε σε ένα «κράτος-πρότυπο της βαλκανικής» και επιμένει σε κάθε του αναφορά να… αυξάνει τις διαφορές μας με την Τουρκία, από μία σε πολλές (διαλύοντας την εθνική γραμμή ετών), τότε κάτι δεν πάει καλά και η τράπουλα είναι σίγουρα σημαδεμένη.

Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όμως, στη ΝΔ υπάρχουν στελέχη με παρόμοιες, αν όχι πιο «σκληροπυρηνικές» απόψεις.

Ένας εξ αυτών ο βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης (σ.σ. μέλος και της διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη), ο οποίος το 2018 έλεγε με θέρμη ότι «όλοι εμείς είμαστε παιδιά των Οθωμανών είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει»!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά έβαζε στο ίδιο  «καζάνι» Ελλάδα και Σκόπια, λέγοντας ότι είναι «τεχνητά έθνη» και «δημιουργούνται από πολιτική παρέμβαση»! Ο Καιρίδης που χαρακτήρισε «μύθο» την Ποντιακή Γενοκτονία

Πώς να μη φτάσουμε μετά με αυτά -και άλλα πολλά- στην εθνική υποχώρηση με το Turkaegean; Και στις εθνικές παραχωρήσεις που βρίσκονται προ των πυλών;