Αμηχανία και δικαιολογίες Οικονόμου για το φιάσκο «Turkaegean»...


 Με διάχυση ευθυνών, κάλυψη ουσιαστικά στον Άδωνη Γεωργιάδη και δεσμεύσεις κατόπιν εορτής για «μπλόκο» στο σήμα «Turkaegean» προσπάθησε να τα «μπαλώσει» στην τελευταία του εμφάνιση ως κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την ώρα που το θέμα φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου της κυβέρνησης και η ζημιά έχει ήδη γίνει.

Σε... ερώτημα που έθεσε το Documento αναφορικά με την καθυστέρηση αντίδρασης της ελληνικής κυβέρνησης ο απερχόμενος κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν είναι μια απλή νομική διαδικασία, είναι μια πολύπλοκη και απαιτητική νομική διαδικασία το να μπλοκάρεις εμπορικά σήματα που έχουν να κάνουν με τέτοιου είδους κινήσεις».

Ο Γ. Οικονόμου συμπλήρωσε ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα η διαδικασία -με καλές πιθανότητες να πετύχουμε- την ακύρωση της προσπάθειας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη δυσκολία που αυτό έχει, και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία στις ΗΠΑ προκειμένου να μην καταφέρουνε να το πετύχουνε. Ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει προς την κατεύθυνση αυτή, από όλες τις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, τις διπλωματικές μας αρχές, τις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης, τις πρεσβείες μας, τους ειδικούς, τη νομική υποστήριξη που έχουμε στο εξωτερικό, γίνεται και καταβάλλεται».

«Και βεβαίως, ένα ζήτημα είναι να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα του σήματος που χρησιμοποιεί η Τουρκία. Ένα δεύτερο ζήτημα, ακόμη πιο πολύπλοκο και δύσκολο, είναι και η δημοσίευση, διότι στις ΗΠΑ παρά το γεγονός πως δεν έχουν κατοχυρώσει το σήμα, υπήρξαν έντυπα και εφημερίδες που δημοσίευσαν τη διαφήμιση αυτή. Και εκεί είναι πολύπλοκη και δύσκολη η διαδικασία» είπε ακόμα.

«Προφανώς δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να την αντιμετωπίσουμε στο σύνολό της» κατέληξε.

Μετά τους New York Times και η εφημερίδα Le Monde φιλοξένησε αυτές τις ημέρες διαφημιστική καταχώρηση της Τουρκίας προκαλώντας κραδασμούς στην κυβέρνηση, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να σπεύδει, όπως έκανε και πριν από λίγες ημέρες, να πετάξει το μπαλάκι από πάνω του και να «δείξει» ως υπεύθυνο για το φιάσκο τον Νίκο Δένδια.

«Οι ευθύνες για την κατοχύρωση του σήματος της Turkaegean, που σήμερα διαφημίζεται στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εφημερίδες, βαρύνουν συνολικά την κυβέρνηση και είναι ενδεικτικές της μεγάλης αντίθεσης ανάμεσα στη ρητορική της και το κενό αποτελεσματικής υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων», τόνισε χθες σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος.