Οργή για τη διαπόμπευση χιλιάδων γυναικών στην Ελλάδα μέσω Telegram...

0


 Αλγεινή εντύπωση και έκρηξη οργής έχει προκαλέσει το μπαράζ καταγγελιών για διακίνηση χιλιάδων γυμνών φωτογραφιών ή και βίντεο γυναικών, χωρίς τη συναίνεσή τους, στη γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα Telegram.

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ήδη σημάνει συναγερμός καθώς... πρόκειται για αισχρή διαπόμπευση γυναικών και διακίνηση πορνογραφικού υλικού που σχετίζεται με την γνωστή πρακτική του sextortion.

Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. Αναφέρουν ότι δεν πρόκειται απαραίτητα για καταγγελίες γυναικών που αναγνώρισαν τους εαυτούς τους, αλλά για καταγγελίες πολιτών που είδαν τη συγκεκριμένη παράνομη και εξευτελιστική πρακτική και απευθύνθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η ιστοσελίδα iEidiseis αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 15 καταγγελίες στην αστυνομία, ενώ, χθες, έγινε γνωστή ανάλογη υπόθεση με δικογραφία εις βάρος 38χρονου για εμπλοκή σε υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας. 

Οι εμπλεκόμενοι στην χυδαία αυτή πρακτική υποκλέπτουν φωτογραφίες γυναικών, κυρίως από το Facebook και το Instagram, τις παραποιούν και στη συνέχεια της δημοσιεύουν σε γκρουπ στο Telegram.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση παράνομης ομάδας της πλατφόρμας στην οποία είναι εγγεγραμμένα περισσότερα από 15.000 μέλη που ανταλλάσσουν ή δημοσιεύουν τέτοιο πορνογραφικό υλικό, όπως σημειώνει το news247. Μιλάμε για καθημερινή στοχοποίηση γυναικών, ενώ αρκετές από τις φωτογραφίες είναι παραποιημένες.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερες από 100.000 γυμνές φωτογραφίες που έχουν διακινηθεί χωρίς συναίνεση, ενώ, όπως καταγγέλλεται σε αρκετά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο Telegram ανεβαίνουν και φωτογραφίες γυναικών που έχουν ληφθεί σε δημόσιους χώρους χωρίς τη συναίνεσή τους. 

Χαρακτηριστική η ανάρτηση της ομάδας Yperoxes.gynaikes στο Instagram, που κάνει λόγο για πολλές καταγγελίες, προσθέτοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα θύματα είναι ανήλικα. 



Η ιστοσελίδα thesstoday έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που καταγράφουν δεκάδες ομάδες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου, όπου χρήστες δίνουν το ονοματεπώνυμο της κοπέλας που αναζητούν, αλλά και το προφίλ της στα social media και στη συνέχεια περιμένουν από κάποιον να ανταποκριθεί προκειμένου να τους προμηθεύσει με φωτογραφικό υλικό ή βίντεο. Σε άλλες συνομιλίες άνδρες διαμοιράζονται φωτογραφίες αυποψίαστων γυναικών. 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ήδη ανέβει κάλεσμα για να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης προκειμένου να πραγματοποιηθούν μαζικές επώνυμες καταγγελίες, ενώ δικηγόροι θυμάτων αναμένεται να τοποθετηθούν επισήμως τις επόμενες ημέρες.

Στο Twitter στο hashtag #τελεγκραμ καταγράφονται μηνύματα οργής και αποτροπιασμού, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει και δημοσιοποιήσεις επώνυμων καταγγελιών. 

Το θέμα ανέδειξε και η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)