Ο πύραυλος της SpaceX εξερράγη λίγο μετά την εκτόξευση...

0


 Ο γιγαντιαίος νέος πύραυλος της SpaceX εκτοξεύτηκε σήμερα για την πρώτη του δοκιμαστική πτήση, αλλά εξερράγη λίγα λεπτά μετά και συνετρίβη στον Κόλπο του Μεξικού.

Η εταιρεία του Έλον Μασκ στόχευε... να στείλει τον πύραυλο Starship, μήκους 120 μέτρων, σε ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο από το νότιο άκρο του Τέξας, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό. Δεν μετέφερε ανθρώπους ή δορυφόρους.

Το σχέδιο προέβλεπε το πρώτο μέρος του πυραύλου να αποκολληθεί από το διαστημόπλοιο λίγα λεπτά μετά την απογείωση, αλλά αυτό δεν συνέβη. Ο πύραυλος άρχισε να πέφτει και στη συνέχεια εξερράγη τέσσερα λεπτά μετά την απογείωση, πέφτοντας κατακόρυφα στον κόλπο. Μετά τον διαχωρισμό, το διαστημόπλοιο υποτίθεται ότι θα συνέχιζε ανατολικά και θα επιχειρούσε να κάνει τον γύρο του κόσμου, προτού συντριβεί στον Ειρηνικό κοντά στη Χαβάη.

Ένα τουριστικό σκάφος περνά από το Starship της SpaceX, τον μεγαλύτερο και πιο ισχυρό πύραυλο στον κόσμο, ενώ ετοιμαζόταν να εκτοξευτεί από τη Μπόκα Τσίκα του Τέξας, Πέμπτη 20 Απριλίου 2023.

 Πλήθος θεατών παρακολούθησαν από το South Padre Island, αρκετά μίλια μακριά από την τοποθεσία εκτόξευσης της Μπόκα Τσίκα.

Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το Starship για να στείλει ανθρώπους και φορτία στο φεγγάρι και, τελικά, στον Άρη. Η NASA έχει κάνει κράτηση ενός Starship για την επόμενη ομάδα που φιλοδοξεί να περπατήσει στο φεγγάρι και πλούσιοι τουρίστες κάνουν ήδη κράτηση για πτήσεις στη Σελήνη.

Αυτή ήταν η δεύτερη απόπειρα εκτόξευσης. Η προσπάθεια της Δευτέρας σταμάτησε λόγω τεχνικού προβλήματος.

Πηγή: Associated Press

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)