Κι ο Συρίγος ομολόγησε την εξαγωγή του Predator...


 Πάνε να απαλλάξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη από τις τεράστιες ευθύνες της, αλλά τα κάνουν χειρότερα. Ο λόγος για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που, επιχειρώντας να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, στο τέλος μπερδεύονται κι οι ίδιοι και φτάνουν στο σημείο να καταφεύγουν σε δικαιολογίες για να ξεγλιστρήσουν από όσα είπαν νωρίτερα... 


Πριν από λίγες μέρες ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ομολόγησε την εξαγωγή του Predator στο Σουδάν, «αδειάζοντας» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και τα περί θεωριών συνωμοσίας. Σε διευκρινιστική ερώτηση που του έγινε, για το εάν πράγματι δόθηκε άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν, ο κ. Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε ξανά ότι «φαίνεται ότι έχει υπάρξει εξαγωγή στο Σουδάν», αν και απέφυγε να δηλώσει γνώστης του θέματος, λέγοντας «απ' ό,τι είναι σε γνώση μου από τον Τύπο...».

Τώρα, ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, αναφερόμενος στο Predator επιχείρησε να ρίξει την ευθύνη στην εταιρεία Intellexa, λέγοντας πως εκείνη ήταν που εξήγαγε το κακόβουλο λογισμικό. Όταν του επισημάνθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτή που έδωσε την άδεια –ενώ ήταν υποχρεωμένη να μη τη δώσει σε τέτοιου είδους λογισμικό–, ο κ. Συρίγος δεν δίστασε να υποστηρίξει πως το κράτος δεν είχε γνώση για το επίμαχο λογισμικό και να υπαινιχθεί ουσιαστικά πως η εταιρεία «εξαπάτησε» την κυβέρνηση.




Ο κυβερνητικός αξιωματούχος υποστήριξε μάλιστα ότι απαγορεύτηκε η λειτουργία του Predator όταν έγινε γνωστό τι ακριβώς ήταν αυτό το λογισμικό. Έτσι, όμως δημιούργησε ακόμα ένα εύλογο ερώτημα: για το τι θα γινόταν μέχρι σήμερα, εάν δεν υπήρχαν οι σχετικές δημοσιογραφικές αποκαλύψεις.