Βέλη Politico κατά Μητσοτάκη: Εκλογές με υποκλοπές...


 ...ακρίβεια και Τέμπη...

Με δηκτικό τρόπο σχολιάζει η έγκριτη ιστοσελίδα ευρωπαϊκών ειδήσεων την επίσημη προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα.
Πως υποδέχεται ο ευρωπαϊκός Τύπος την επίσημη προκήρυξη των εκλογών στη χώρα μας; Το Politico πάντως δεν ξεχνά να επισημάνει μερικά από τα σημαντικά μελανά σημεία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τουλάχιστον των τελευταίων μηνών...

Η έγκριτη ιστοσελίδα σε ρεπορτάζ της για τις χθεσινές εξελίξεις και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάνει ειδική αναφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών, το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και στο τεράστιο πρόβλημα ακρίβειας και πληθωρισμού που αντιμετωπίζει η χώρα.

Το Politico σημειώνει με νόημα ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίζει σειρά σκανδάλων και κρίσιμων ζητημάτων και εκτιμά ότι δεν είναι σίγουρη μια νέα εκλογική νίκη


«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αντιμετωπίσει πρόσφατα πίεση για την διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, έχει μπροστά της προβλήματα όπως ο υψηλός πληθωρισμός και οι τιμές των τροφίμων και ένα μεγάλο σκάνδαλο υποκλοπών ανάμεσα σε άλλα θέματα» σχολιάζει το Politico και συμπληρώνει «το κόμμα του δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα κερδίσει τις εκλογές».

Η εμμονή στο 2015

Ο πρωθυπουργός, πάντως, δεν δείχνει να αγχώνεται για τη σκληρή κριτική που δέχεται, ούτε για την αβεβαιότητα περί εκλογικής του νίκης κι επιμένει να παρουσιάζει μια δική του εικόνα για τη χώρα και τα όσα έχουν συμβεί την τελευταία τετραετία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να κραδαίνει την κρίση του 2015 ως μπαμπούλα πάνω από τα κεφάλια των ψηφοφόρων, ενώ, τώρα, έχει βρει και νέα «απειλεί», αυτή της κυβέρνησης των ηττημένων.

Παράλληλα, στο καθιερωμένο κυριακάτικο μήνυμά του μέσω Facebook υποστήριξε ότι επί κυβέρνησής του μειώθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα, αυξήθηκε το ΑΕΠ της χώρας και μειώθηκε το δημόσιο χρέος.